.
News Image

Zo viert Radio 2 de Vlaamse feestdag

Oude hit van Wim Soutaer in nieuw kleedje.


Op zaterdag 11 juli trapt Radio 2 de feestelijkheden af met een livesessie van de artiesten die meewerkten aan het Vlaanderen Feest-lied: Wim Soutaer, Willy Sommers, Brahim en Zita Wauters zorgen om 11.00 uur voor een uur muzikaal plezier vanuit de Marconi Studio in Brussel, exclusief voor de bezoekers van de Radio 2-app.



Radio 2 heeft een jarenlange traditie om toe te leven naar de Vlaamse feestdag met een eigen Vlaanderen Feest-lied. Dat is dit jaar niet anders. Daarom vroeg De Grootste Familie aan Wim Soutaer om zijn hit 'Allemaal' aan te passen aan de huidige omstandigheden, en een lied voor een coronaproof feest te schrijven. Om te tonen dat iedereen viert, vroeg Radio 2 aan verschillende generaties om mee te zingen. En zo wordt het Vlaanderen Feest-lied dit jaar gezongen door Wim Soutaer, Willy Sommers, Brahim en Zita Wauters.



Op de Vlaamse feestdag zelf viert Radio 2 mee met de Bene Bene 100, de lijst met de 100 populairste Vlaamse producties. En dat niet alleen muzikaal, maar ook visueel. Tijdens de Bene Bene 100 zingen namelijk een aantal artiesten hun nummer op hun favoriete plek in Brussel. Deze unieke videoclips, opgenomen in de hoofdstad, kan iedereen tijdens de top volgen in de Radio 2-app. Radio 2 werkt hiervoor samen met Muntpunt, Brussels Philharmonic en Stad Brussel, die ook een verrassingsoptreden voorzien waarmee ze de mensen willen bedanken die zich inzetten tijdens de coronacrisis. Dat zal ook via Radio 2 te zien zijn.

Bene Bene 100: zaterdag 11 juli van 13.00 - 20.00 uur op Radio 2 en in de Radio 2-app.


Bio van Wim Soutaer, Willy Sommers, Brahim en Zita Wauters