.
News Image

Jan Decleir nodigt je uit

Kom naar Bilzen Mysteries.


Stel je voor dat je zelf in een film kon stappen... In een spannend verhaal met intriges over ridderbroeders op kruistochten, dansende nimfen en een brand die alles verwoest. Een exclusieve film die gekruid wordt met een uniek klank-, licht- en beeldspektakel. Het kon zo een ‘Wat Als?’-sketch zijn, maar in tegenstelling tot de tv-serie is het verhaal van Bilzen Mysteries onversneden realiteit.




Van zonsondergang tot middernacht word je door de Heer van Biesen meegenomen voor een anderhalf uur durende wandeling op de Landcommanderij Alden Biesen. Jan Decleir, die in de film een ijzersterke Heer van Biesen neerzet, kruipt onder je huid en in je oren en neemt je tabletwise mee op stap voor een spectaculaire tocht, waarin je geconfronteerd wordt met dansende nimfen, ridderbroerders op kruistochten en een verwoestende kasteelbrand. Naast Decleir en een massa figuranten werkten ook Nico Sturm (Witse, Flikken, Ketnet) en Kris Cuppens (Beau Séjour, Spitsbroeders, Albert II) mee aan deze unieke wandelfilm.



“Het Bilzen Mysteries-concept is uniek, dankzij de combinatie van verschillende factoren. Je hebt de prachtige site van de Landcommanderij Alden Biesen (met z’n gratis parking) die we combineren met een unieke, actieve belevingsfilm die je niet ziet in de cinema of op televisie, maar waarvoor je uit de zetel moet komen om hem zelf mee te maken. Je zit er met je neus bovenop. Terwijl je gegidst wordt, zie je hoe de verhalen zich op de set afspelen”, zegt Bilzers schepen van toerisme Guy Swennen.



In de grote vakantie kan je dagelijks, van zonsondergang tot middernacht Bilzen Mysteries meemaken. Tickets en meer info over deze kwalitatief hoogstaande gezinsbeleving vind je op www.bilzenmysteries.be