.
Kurt Rogiers in Familie - aflevering 7119
zondag 11 december 2022

Kürt Rogiers: “Deze rol was een grote uitdaging”

Het was eens iets helemaal anders

Fans van Kürt Rogiers en kerstfilms komen dezer dagen terug volop aan hun trekken. Sinds kort is ‘De Familie Claus 3’ te zien op Netflix en krijgt Kürt Rogiers een groter aandeel in de film.

“In de tweede werd ik geïntroduceerd als brandweerman. Maar in de nieuwe film speel ik de love interest van de mama, gespeeld door de Nederlandse Bracha van Doesburgh. Tot grote ontzetting van opa en Jules organiseert zij tijdens de kerstperiode een skivakantie in de bergen”, vertelt Kürt Rogiers in Tv Familie.

Dit keer speelt Kürt geen CEO of advocaat, maar eerder een ietwat lief en klungelig personage. En dat is eens iets helemaal anders dan Kürt gewoon is.

“Iedereen kent me als die vlotte zelfverzekerde jongen. Dus deze rol nu was een grote uitdaging. Ik ben blij dat de regisseur Ruben Vandenborre me heeft gecast. Ik vind het nog altijd supertof om als acteur uit m’n comfortzone te stappen. Dat verrijkt mijn leven enorm.”

In de film staat Kürt Rogiers op de set met de grote Jan Decleir. “Een hele eer. Maar het cliché ‘hoe groter de naam, hoe bescheidener de mens’ klopt volledig bij Jan. Ik herinner me dat Jan me tijdens de opnamen van de tweede film z’n riem heeft gegeven omdat m’n broek te groot was.”

Bio van Kürt Rogiers, Bracha van Doesburgh en Jan Decleir