.
News Image

Nieuw drama op zondagavond: Beau Séjour

Reeks die je op het puntje van je stoel brengt.
Vanaf zondag 1 januari schotelt Eén de kijker tien zondagen lang een stevige portie topfictie voor met de nieuwe reeks Beau Séjour.

Onder het bloed en zonder herinnering ontwaakt Kato in hotel Beau Séjour en ziet haar eigen lijk liggen. De tiener begint aan een schijnbaar onmogelijke opdracht: haar eigen moordzaak oplossen. Gaandeweg ontdekt ze dat maar een handjevol mensen haar nog kan zien en horen.

Naast Lynn Van Royen in de rol van Kato schitteren onder meer Johan Van Assche, Inge Paulussen, Kris Cuppens, Jan Hammenecker, Barbara Sarafian, Reinhilde Decleir en Charlotte Timmers in deze productie van De Mensen. De regie is van Nathalie Basteyns en Kaat Beels.

Beau Séjour is de allereerste Vlaamse reeks ooit die op Arte te zien zal zijn in Duitsland en Frankrijk. De productie kaapte in april 2016 ook de publieksprijs weg op Séries Mania in Parijs. 

Beau Séjour, elke zondag om 21.30 uur op Eén

Wie heeft Kato vermoord?
Het tienermeisje Kato Hoeven (Lynn Van Royen) komt bij bewustzijn op een hotelkamer. Ze tast naar haar pijnlijke schedel. Haar handen hangen vol bloed. Uit de badkamer klinkt geluid. In de lavabo wast een onherkenbaar persoon bloed van zijn handen. Seconden later valt de deur in het slot. Wanneer Kato angstig de kamer verkent, ziet ze haar eigen levenloze lichaam morsdood in de badkuip liggen.

Een diepe angst maakt zich van Kato meester. Langs het raam glipt ze naar buiten. Waar is ze, verdomme? Haar blik gaat omhoog. Bovenaan het gebouw dat ze achter zich laat, prijkt in sierlijke letters de naam van het hotel: Beau Séjour.

Uitgeput en nog altijd onder het bloed, stuikt Kato binnen in het huis van haar ongeruste moeder die de huistaken van haar leerlingen verbetert. Maar haar mama, Kristel, reageert niet op haar aanwezigheid. Kato krijgt geen contact met haar. Ze roept en smijt gefrustreerd het pak papieren door de living, maar haar moeder merkt er niets van. Langzaam maar zeker dringt het tot Kato door: ze is dood. Dat wordt even later nog duidelijker wanneer Kato’s lijk uit de grindplassen van Dilsen-Stokkem wordt gevist.

Vijf ‘zieners’
Niemand kan Kato nog zien of horen. Maar gaandeweg ontdekt ze dat er toch een handvol mensen zijn die haar nog wél zien, alsof ze nog onder de levenden is. Sommigen van hen kent ze, anderen niet. De vijf zieners zijn een hoofdinspecteur van de lokale politie, maar ook haar vader, haar vriendin Ines, haar stiefzus Sofia en de knappe jongen Charlie.

Wie heeft haar vermoord? En waarom zijn er enkele mensen die haar toch nog kunnen zien? Waarom net die mensen?

Beau Séjour, elke zondag om 21.30 uur op Eén