.
News Image

Het Lichaam van Coppens vliegt met zelfgemaakt jetpack

Ze kunnen werkelijk alles aan...
De derde aflevering van Het Lichaam van Coppens wist 820.259 kijkers te boeien, goed voor een marktaandeel van 38,5% (VVA 18-54, live+5). Ook in aflevering 4 van Het Lichaam van Coppens gaan Staf en Mathias er opnieuw keihard tegenaan om verrassende en interessante vragen aan de hand van experimenten te beantwoorden. De broers gooien hun lichaam te grabbel aan giftige kwallen, raken buiten westen door een Oosterse gevechtstechniek en verkennen hun limieten door zich te laten afschieten met een zelfgemaakte jetpack.

KAN JE ZELF EEN JETPACK BOUWEN?

James Bond vloog er al mee door de lucht en ook Michael Jackson gebruikte het tijdens zijn laatste tournee: een jetpack. Maar is dit ‘speelgoed’ enkel bij speciaalzaken te koop of kan je er ook zelf eentje in elkaar knutselen? Aan de theorie van ingenieur Marian Verhelst hebben de broers niet genoeg. Ze gaan tot het uiterste om het antwoord te vinden. In eerste instantie gaan ze aan de slag met een pop en petflessen. Wanneer dat niet volstaat, schakelen ze zelfs brandweerkazernes en jetski’s in om hun doel te bereiken.

WAT IS DE BESTE REMEDIE BIJ EEN KWALLENBEET?

Tijdens de warme zomermaanden heeft de Belgische kust regelmatig te kampen met een kwallenplaag. Wanneer je door een kompaskwal gebeten wordt, zijn er heel wat middeltjes om de pijn te verzachten. Maar welke remedie helpt nu het best? Staf en Mathias trekken hun zwembroek aan en laten zich vrijwillig bijten door een kwal. Mathias mag de middeltjes een voor een uittesten, maar wil de - volgens hem - beste remedie uitproberen op Staf…

WAT MOET JE DOEN WANNEER JE TONG AAN EEN BEVROREN, IJZEREN STAAF BLIJFT PLAKKEN?

Een vastgevroren tong is een veel voorkomende kwaal na uit de hand gelopen après-ski fuiven. Dronken wintersporters willen stoer doen, houden hun tong tegen een bevroren staaf en vriezen vast. Wat moet je doen om pijnloos weer los te komen? Mathias zet zijn tong tegen een bevroren metalen staaf voor een uitvoerige test in de studio.

HOE KAN IK MIJ – ZONDER GEWELD TE GEBRUIKEN – VERDEDIGEN IN EEN BENARDE SITUATIE?

Staf en Mathias willen weten hoe ze zich kunnen verdedigen zonder geweld te gebruiken, zoals in een scène uit de film Kill Bill. De broers trekken naar het verre Oosten van ons land, de Japanse Tuinen in Hasselt, om dit uit te zoeken. Met de hulp van specialist Danny Currinckx verdiepen ze zich in de Oosterse drukpuntenleer en ontdekken ze dat je een belager volledig kan uitschakelen door zachtjes op enkele punten op het lichaam te drukken.

De volledige aflevering van Het Lichaam van Coppens kan na uitzending 4 weken lang gratis worden bekeken op vtm.be en via de VTM app.

Het Lichaam van Coppens, donderdag 25 september om 20.35.