.
Staf Coppens en Mathias Coppens - De Code van Coppens
woensdag 7 december 2022

Staf Coppens: van Ketnetwrapper tot goudhaantje van VTM

Wat doet hij dat goed

Iedereen is dol op Staf Coppens. We leerden Staf kennen als jong ventje in ‘Wittekerke’ en als één van de allereerste Ketnetwrappers. Daar mocht hij ook programma’s presenteren als ‘Stafkes Straffe Kost’ en ‘Stafari’.

Uitgroeien tot een acteur, dat zou hem niet lukken. Hier en daar mocht hij wat kleine gastrolletjes spelen, maar een hoofdrol leek niet voor hem weggelegd te zijn.

Zijn overstap naar VTM bleek voor Staf uiteindelijk een goeie zet te zijn. Daar kreeg hij heel wat werk als presentator en hij groeide uit tot een vaste waarde van de zender.

Maar het is pas samen met zijn broer Mathias, dat Staf Coppens echt een gouden duo ging vormen. ‘Het Lichaam Van Coppens’ en ‘De Code Van Coppens’ groeiden uit tot een hit. Vlaanderen was dol op hoe de broers hun lichaam ten dienste van verschillende experimenten stelden.

En alsof het allemaal nog niet mooi genoeg was voor Staf won hij in 2006 pas echt de hoofdprijs. Tijdens zijn deelname aan ‘Dancing On Ice’ viel hij als een blok voor zijn danspartner Monique van der Velden. Nu 16 jaar later zijn ze nog steeds samen en baten ze samen een camping uit.

Download onze app voor Android of iOS