.
Elise Bundervoet
dinsdag 8 februari 2022

Elise Bundervoet maakt carrièreswitch: “Daar leer je een heel leven kennen”

Ze ging aan het werk als zorgkundige

Actrice Elise Bundervoet kunnen we vooral kennen uit ‘Buiten De Zone’, ‘Urbain’ of ‘De Luizenmoeder’, maar sinds kort kan je haar ook tegenkomen in ene ziekenhuis in Gent. Althans, we hopen eigenlijk van niet dat we haar snel zullen tegenkomen. De actrice is namelijk aan het werk op de afdeling palliatieve zorg en begeleidt mensen tijdens hun laatste reis.

“Wat daar gebeurt, ligt dicht bij wat er zich in het theater afspeelt. Ook op het podium ben je bezig met thema’s als het leven, de dood en de liefde. Voor mij zijn die existentiële gevoelens evident. Op palliatieve leer je op korte tijd een heel leven kennen. Het gaat immers niet alleen om de patiënt, maar ook om de familie en vrienden. Dat is heel leerrijk”, legt Elise uit in Dag Allemaal.

Voor Elise was het een heel leerzame periode en ze heeft de afgelopen vijf jaar weer heel wat bijgeleerd. “Dat mensen ongelooflijk veerkrachtig zijn, zelfs in die laatste dagen. Als je iemand ziet sterven, besef je dat we zoveel meer zijn dan een stoffelijk lichaam. Ik ben ervan overtuigd dat onze energie blijft, ook al zijn wij er niet meer.”

Bio van Elise Bundervoet

Meer Over:

Elise Bundervoet