.
Elise Bundervoet
maandag 28 februari 2022

Elise Bundervoet: “Ik kreeg te horen dat ik een echte job moest gaan zoeken”

De mensen moesten eens weten

Net zoals vele mensen uit de cultuur is ook actrice Elise Bundervoet gaan betogen tegen de maatregelen voor de cultuur. Elise werkt niet alleen als actrice, maar ook op de afdeling palliatieve zorg in een Gents ziekenhuis. Toch kreeg de actrice vaak allerlei verwijten te lezen.

“Achteraf kwamen daar rare reacties op: ‘Ze zouden beter een echte job zoeken in plaats van te teren op subsidies!’ Verschrikkelijk. Terwijl wij voor een voorstelling maandenlang van ’s ochtends tot ’s avonds repeteren. Als je iets creëert, ga je daarmee slapen en word je ermee wakker”, vertelt Bundervoet in Dag Allemaal.

En net dat aspect maakt het voor Elise allemaal heel boeiend. Maar het is ook heel intensief, zowel fysiek als mentaal. En laat nu net dat een kant zijn die anderen niet zien en weten. “Het dringt misschien ook niet genoeg door dat cultuur overal zit, ook op radio en tv. Zelfs computergames zijn getekend door artiesten. Neem cultuur weg, en wat zou er nog overblijven van onze vreugde en levenslust?”

Bio van Elise Bundervoet

Meer Over:

Elise Bundervoet