.
News Image

Electric Light Orchestra bovenaan Top 70 van de Jaren 70

Ike & Tina Turner tuimelen naar beneden.


Tijdens de herfstvakantie stond Radio 2 een week lang in het teken van de jaren 70. De radiozender draaide muziek uit dat decennium en blikt terug op feiten, gebeurtenissen en persoonlijkheden uit die tijd die ons zijn bijgebleven. Traditiegetrouw eindigde de week vrijdag met de Top 70 van de jaren 70, met Christel Van Dyck en Peter Verhulst.

De voorbije dagen hebben de Radio 2-luisteraars massaal gestemd en dit is het resultaat: Electric Light Orchestra met Mr. Blue Sky uit 1977 prijkt bovenaan in de Top 70 van de Jaren 70. De tweede plaats is voor Sebastian van Steve Harley & Cockney Rebel (1973). Deep Purple met Child in Time (1970) vervolledigt het podium.

Vorig jaar stond Nutbush City Limits van Ike & Tina Turner voor het eerst op nummer 1, gevolgd door Queen met Bohemian Rhapsody en The Rolling Stones met Angie. Nu zakt de voormalige top drie respectievelijk naar plaatsen 8, 5 en 12.

Er staan tien Nederlandstalige nummers in de Top 70, met de hoogste plaats voor Zjef Vanuytsel op 21 met De Zotte Morgen. Het jaar 1971 levert de meeste hits, met elf nummers uit dat jaar.Dit is de volledige top tien:

1. Mr. Blue Sky - Electric Light Orchestra

2. Sebastian - Steve Harley & Cockney Rebel

3. Child in Time - Deep Purple

4. You're the First, the Last, my Everything - Barry White

5. Bohemian Rhapsody - Queen

6. Dancing Queen - Abba

7. Hotel California - The Eagles

8. Nutbush City Limits - Ike & Tina Turner

9. Sultans of Swing - Dire Straits

10. Go Your Own Way - Fleetwood Mac

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Electric Light Orchestra

Bio van Christel Van Dyck en Peter Verhulst