.
News Image

Yesterdayland vervangt De Pré-Historie

Radio 2 pakt uit met gloednieuw radioprogramma Yesterdayland.


Vanaf dit weekend is er drie maanden lang geen De Pré-Historie meer op Radio 2. Guy De Pré mag van zijn pensioen én van de vakantie genieten. Vrijdag mocht Guy namelijk 65 kaarsjes uitblazen. Radio 2 laat de fans echter niet in de kou staan en brengt een zomerse vervanger van het legendarische radioprogramma. Hiervoor gaat de grootste familie van Vlaanderen in zee met het populaire retrofestival Yesterdayland. Het is Peter Verhulst die de luisteraars een hele zomer lang elke zondagvoormiddag meeneemt naar een land vol herinneringen : Yesterdayland. Op 1 september is Guy De Pré terug op post met De Pré Historie.



Van 10u tot 12u elke zomerzondag draait Peter, al jaren een vertrouwde Radio 2 stem, de klassiekers uit de muzikale dagboeken van weleer. Hiermee worden de luisteraars opgewarmd voor “het mooiste retrofeest van het jaar” dat dit jaar aan zijn derde editie toe is en zal plaatsvinden op zaterdag 24 augustus. Jo Langela (persverantwoordelijke van Yesterdayland) is opgetogen : “Van bij de start van het festival 2 jaar geleden is Radio 2 een sterke en enthousiaste partner. Onze festivalbezoekers voelen zich thuis bij de zender die garant staat voor de grootste klassiekers en Radio 2 luisteraar kan zich ook helemaal vinden in de programmatie van het festival. Kortom Yesterdayland en Radio 2 zijn een perfecte match”!



Afspraak met het verleden : iedere zondag van 10u tot 12u op Radio 2 en op zaterdag 24 augustus in pretpark Bobbejaanland van 10u tot 23u. Je geniet er ondermeer van Sister Sledge, Bellamy Brothers, Lee Towers, Racey, Vicky Leandros, Paul Young, Praga Khan… er is een Radio 2 Lage Landen Podium en er zijn specials rond Woodstock, Elvis Presley en de Bee Gees. Retro food & dranstandjes, een vintage market en een old timer expo maken het nostalgisch feestje compleet! Alle info : www.yesterdayland.be


Bio van Guy De Pré en Peter Verhulst