.
News Image

De Vlaamse Top 10 van 14 december

Een nieuw duo staat op het punt om de Vlaamse winterhit van 2013-2014 te scoren.

Willy Sommers en Dennie Damaro & Paul Severs hebben de Vlaamse Top 10 verlaten. Ze moeten zich tevreden stellen met een bescheiden najaarshitje.

Eerste nieuwkomer is Koda. Jonach en Youssri brengen met hun nieuwe single hun visuele handicap ter sprake. "Als ik kon zien" is een gedurfde en integere song. Ze staan ermee op nummer 10.

De tweede nieuwkomer vinden we al direct op nummer 4. Zo'n mooie entree zijn we intussen wel gewend van de Romeo's. Na hun Griekse dans kiezen de populaire jongens een slow als wintersingle. Afwachten of ze ermee op één zullen geraken, want de concurrentie is groot.

Voorlopig nog één plaatsje onder de Romeo's staan Jeroen en Koen. Dit duo, in het dagelijkse leven radiopresentatoren bij Topradio, heeft de voorbije weken goed zijn best gedaan om hun eerste single te promoten: "Sint-Ulriks-Kapelle". Eigenlijk is de single een uit de hand gelopen grap, want beide heren zijn geen zangwonders en koesteren geen grote showbizzambities. Maar het ziet er wel naar uit dat dit grapje tot een grote hit gaat leiden, want Jeroen en Koen stijgen van 10 naar 5.

Met de nieuwe single van Luc Steeno gaat het helemaal de verkeerde kant uit. Zijn cover van "Une chanson populaire" van Cl-Clo leek vorige week nog naar de top af te stevenen, maar valt nu bijna uit de hitparade. Van 3 naar 9 is wel een serieuze klap.

Aan de top spelen Flip Kowlier en Clouseau haasje over. Beiden hebben dan ook een erg succesvolle nieuwe full-cd uit, waarvan in beide gevallen de eerste single een mooi visitekaartje is. Vorige week namen de Wauters-broertjes de leiding, nu weer de West-Vlaamse circusdirecteur.

Bio van Koda, Luc Steeno, Clouseau, Flip Kowlier en De Romeo's