.
Katja Retsin
donderdag 2 mei 2019

Daarom gingen Jan Schepens en Katja Retsin uit elkaar

Jan Schepens in tranen bij Gert Late Night.


Jan Schepens is deze week te gast bij Gert Late Night. Tijdens de bedgeheimen van James Cooke schoot Jan Schepens meermaals vol. De eerste keer wanneer Jan het over zijn ouders had. Jan had het gevoel dat bij zijn mama het glas altijd halfleeg was. “De liefde van haar leven, mijn papa, heeft haar wel de duvel aangedaan. Mijn vader was een flierefluiter. Hij heeft ook veel te veel gedronken in zijn leven. Wat ik een beetje gemist heb, misschien eerlijkheid of zo, maar misschien is dat grof. Ja, over mensen die er niet meer zijn, mag je eigenlijk niet slecht spreken. Allee, mijn vader is de max hé, snikt Jan Schepens.



Jan heeft in het leven snel het gevoel dat hij te kort schiet. “Ik doe te weinig, ik kan niet genoeg. Ik heb echt wel een midlife, denk ik. Wat heb ik gedaan? En was dat iets waard? Heb ik iets betekend? En wat wil ik nog doen?, vraagt hij zich af. Jan Schepens scoort ondertussen steeds minder de grote hoofdrollen. “Ik heb me daar wel een beetje bij neergelegd. Ik vind dat misschien de normale gang van zaken.”



In het leven van Jan speelt Katja Retsin een grote rol, zij is al vele jaren zijn steun en toeverlaat. Ik denk dat ik dankbaar mag zijn dat Katja er is. Die is wel een beetje mijn verstand of zo, denk ik bij momenten”. Tijdens het gesprek met James had Jan Schepens het over het feit dat hij en Katja een tijdje uit elkaar zijn geweest. Daarvoor moeten we al terug naar 2004. “Op mijn 33ste was ik ineens klaar voor kinderen. En zij wou niet. Dan hebben we echt daar een punt achter gezet. Dan zijn we echt tien maanden denk ik uit elkaar geweest.”

Gelukkig overwon de liefde en kwamen Katja en Jan weer bij elkaar. Ruim één later werd hun eerste dochter Manou bevallen. Er zou nadien nog één dochter Milla en een zoontje Matisse. En daarmee is het gezin Schepens compleet. “Ik ben ongelooflijk verliefd op mijn kinderen”, besluit Jan in Gert Late Night.

Bio van Jan Schepens

Meer Over:

Jan Schepens

Bio van James Cooke en Katja Retsin