You are here

Clara Cleymans misbruikt door bekend regisseur

18/09/2019 07:26-

Clara Cleymans laat zich niet langer doen.

Clara Cleymans is één van de drie weekgasten in ‘Gert Late Night’. Dinsdagavond lag zij bij James Cooke in bed voor zijn rubriek ‘Bedgeheim’. Daarin deed Clara enkele verrassende onthullingen. Zo werd de roodharige actrice gepest en vernederd én ging zij in op de vraag van een regisseur om na een meeting naar een hotel te gaan.

Clara Cleymans vond zichzelf vroeger geen mooi kind. “Overal waar ik kwam, werd ik gepest”, getuigt de actrice in Gert Late Night. Er is op mij gespuugd geweest. Eén keer werd er zelfs met met stenen naar mij gesmeten. Het dieptepunt was eigenlijk echt het gevoel van buitengesloten te worden. Dat ik op de speelplaats soms echt al mijn moed bij elkaar schraapte om naar een groep te wandelen, maar dat die kring zich sloot en ik er niet bij geraakte. Ik was écht eenzaam”, gaat Clara verder. Gelukkig kreeg zij thuis wél veel liefde. Haar ouders zijn actrice Karin Jacobs en papa Jan Cleymans die muzikant is. Clara heeft nog een broer Jelle. De hele familie is dus in de showbizzwereld actief, een wereld waarin je altijd op je hoede moet zijn.

“Eén situatie herinner ik mij nog, dat was bij een Franse regisseur. Die man wou met mij afspreken voor een project. Na de meeting zei die opeens ‘Oké, we hebben nu gepraat. Maar ik wil onder ons twee praten. Kunnen we niet naar een hotel rijden?’ En natuurlijk heb je dan zoiets van ‘dit klopt niet’. Een stemmetje in mijn hoofd was aan het roepen van ‘Ga uit deze auto. Nu’. Maar een hardnekkige beleefdheid deed me blijven zitten in die auto. Daar zijn dingen gebeurd die echt niet oké waren...” Clara kan haar tranen niet langer bedwingen. Het is daarom dat zij van mening is dat de hashtag #MeToo positief is. Het voorval met de regisseur is niet het enige wat er gebeurd is. “Een man vraagt dus: ‘een foto, een foto’. En die trekt mij op zijn schoot en die pakt mijn kont vast. Ik zou daar vroeger niks van gezegd hebben. En nu ben ik opgestaan en ik zei: ‘waarom pak jij mijn kont vast? Ik vind dat echt niet aangenaam. Ik vind het niet fijn, dat doe je niet!’. Ik was zo fier op mezelf omdat ik een patroon doorbroken had.”

Gerelateerde foto's:

Tegen De Sterren Op

Clara Cleymans - Vilvoorde - 13/06/2020

Liefde voor Sterren tegen de Muziek op

Clara Cleymans - Oostende - 24/08/2015

Door de jaren heen

Clara Cleymans

Gerelateerde bio's: