.
News Image

Charlotte Leysen speelt Wiske

Charlotte Leysen speelt Wiske in familiemusical 'Suske & Wiske - De Circusbaron'.


‘Suske en Wiske’ zijn 70 jaar jong. Een verjaardag die moet gevierd worden met toeters en bellen, en daarom brengen Music Hall en Van Hoorne Entertainment in februari 2016 de familiemusical ‘De Circusbaron’ weer naar Antwerpen en Gent. De striphelden worden tot leven gebracht door een keur aan Vlaamse acteurs, met onder anderen Charlotte Leysen als Wiske, Wanda Joosten als Sidonia en Ronald Van Rillaer als Lambik.



‘De Circusbaron’ verscheen in 1954 en groeide uit tot één van de meest geliefde titels in de stripreeks van Willy Vandersteen. Het album bevat dan ook enkele onvergetelijke taferelen: tante Sidonia als maanraket, de levensgevaarlijke trapezekunsten van Suske en Wiske, de bloeddorstige tijger Radja die zijn tanden in clown Lambik wil zetten en Jerom die ogenschijnlijk zijn vrienden verraadt.

In 2008 bracht Music Hall ‘De Circusbaron’ een eerste keer tot leven in een kleurrijke familiemusical, en naar aanleiding van de 70ste verjaardag van ‘Suske en Wiske’ komt deze voorstelling in een vernieuwde versie weer op de planken in Nederland en Vlaanderen. De voorstelling gaat op 24 oktober 2015 in première in Nederland en vanaf 5 februari 2016 speelt ‘De Circusbaron’ in Antwerpen en Gent.



Music Hall is trots om de eerste acteurs in de Vlaamse cast te kunnen aankondigen. Charlotte Leysen, zangeres, actrice en Ketnet-wrapster, is geboren om Wiske te spelen. Mike Wauters, vorig jaar afgestudeerd aan de Musicalopleiding van het Brussels Conservatorium, nam een fitnessabonnement om geloofwaardig in de huid van krachtpatser Jerom te kunnen kruipen. En als je denkt aan Tante Sidonia en Lambik, komen maar twee mensen in aanmerking om die leven in te blazen: Wanda Joosten staat als geen ander met de pruik van Sidonia, en niemand kent Lambik intussen beter dan Ronald Van Rillaer. Ronald kruipt voor 'Suske en Wiske - De Circusbaron' trouwens een laatste keer in de huid van Lambik en zal na deze reeks voorstellingen definitief afscheid nemen van zijn geliefde alter ego.



En wat met Suske? Om de geschikte acteur te vinden voor Wiskes steun en toeverlaat, organiseert Music Hall audities. Binnenkort weten we dan ook wie in de voetsporen van onder anderen Niels Destadsbader en Sébastien De Smet stapt.



‘Suske en Wiske - De Circusbaron’ heeft alles in zich om te verrassen dit seizoen: een schitterende cast, een spannend avontuur, humor en liedjes van Miguel Wiels en Alain Vande Putte die je niet meer uit je hoofd krijgt.



Tickets en info: ‘Suske en Wiske - De Circusbaron’ is van 5 t/m 7 februari vier keer te zien in Stadsschouwburg Antwerpen, en op 13 en 14 februari vier keer in Capitole Gent. www.musichall.be


Bio van Charlotte Leysen

Meer Over:

Charlotte Leysen