.
Christel Domen, Sebastien De Smet, Katja Retsin
maandag 17 mei 2021

Voormalige tv-presentatoren verenigen hun krachten in hitkomedie Taxi Taxi

Met enkele verrassende namen.

Het Farcetheater pakt deze zomer uit met de zeer succesvolle komedie Taxi Taxi! Het theatergezelschap trekt daarbij voluit de kaart van de tv-presentatoren, met maar liefst drie voormalige VRT-schermgezichten: Katja Retsin, Donaat Deriemaeker en Peter Van Asbroeck.
De eerste voorstellingen staan in augustus gepland in Middelkerke.

De komedie Taxi Taxi! is een van de topstukken van succesauteur Ray Cooney. Zo stond deze klucht jarenlang onafgebroken in het Londense West End. Het Farcetheater brengt deze voorstelling in een plezante jaren ’70-sfeer met een Vlaamse topcast. De regisseur van dienst is Tegen De Sterren Op-acteur Chris Van Espen, die hiermee zijn regiedebuut maakt.

Na het enthousiasme over de online komedie Komen Fretn staan Peter Van Asbroeck en Donaat Deriemaeker nu ook in het echt samen op de planken. Voor Deriemaeker is het zijn debuut in een professionele komedie. "Ik heb geen seconde geaarzeld om mee te spelen. Theater is sinds mijn veertien jaar al mijn absolute uitlaatklep. De planken zijn mijn tweede thuis geworden”, vertelt de voormalige presentator van onder meer Tartufo en Zeg eens Euh! “Ik geniet ervan om mensen een leuke avond te bezorgen en hen te zien stralen als ze de theaterzaal verlaten.”

Ook Peter Van Asbroeck is opgetogen om opnieuw het podium te bestijgen: “Na de fantastische kick-off met de theaterproductie Harrie let op de kleintjes kijk ik enorm uit naar dit stuk. Het Farcetheater is een geweldig team om mee samen te werken. Dus ik kan al niet wachten om eraan te beginnen.” Naast Van Asbroeck en Deriemaeker vervoegt ook Katja Retsin de cast. Zo zijn de VRT-schermgezichten van weleer opnieuw verenigd op de scène. “Een leuk weerzien met een fantastische bende”, zegt Retsin. “Bovendien is Taxi Taxi! een van mijn favoriete komedies, dus ik ben super blij dat ze mij hiervoor gevraagd hebben. Ik sta te popelen om op het podium te springen en het publiek te doen lachen.”

In deze knotsgekke klucht staat taxichauffeur John Dezwart centraal, een rol voor Sébastien De Smet (vooral bekend van Spoed en Hoe Zal Ik Het Zeggen?). Het hoofdpersonage heeft het zwaar: een vrouw in Middelkerke (Katja Retsin), nog een in Westende (Christel Domen) en ook een héél strak uurrooster! Dat komt ervan als je al enkele jaren een succesvol, maar vermoeiend dubbelleven leidt. Maar na een stom accident dreigt zijn geheim aan het licht te komen.

Peter Van Asbroeck is in dit stuk weer zijn heerlijke zelve als de bemoeizieke vriend des huizes. Chris Van Espen en Anthony Van Caeneghem mogen zich dan weer in nogal aparte politierollen heisen. En Donaat Deriemaeker maakt na enkele jaren weer zijn opwachting langs de grote poort in een bijzonder leuke rol als de flamboyante bovenbuur. Daar komen uiteraard hilarische misverstanden en slaande deuren van.

Taxi Taxi! speelt alvast van 6 tot en met 15 augustus 2021 in CC De Branding in Middelkerke.
Tickets via www.farcetheater.be