You are here

An Lemmens maakt zich boos

12/06/2018 10:00-

Kinderactiviteit wordt stopgezet door protest An Lemmens.

An Lemmens is een grote dierenvriend en spijtig genoeg moet de presentatrice zich opnieuw boos maken omdat haar hart bloedt. Het bericht dat ze deelt is tekenend om te zien wat nog steeds de heersende gedachte is in onze maatschappij. An Lemmens werd door andere dierenvrienden op de hoogte gebracht dat de gemeente Putte een Roefeldag organiseert waarop de kinderen van de basisschool een kijkje achter de schermen nemen bij een bedrijf, vereniging of winkel. Maar de activiteit die in Putte georganiseerd wordt stuit An Lemmens tegen de borst… Als activiteit krijgen de kids in Putte immers de kans om langs te gaan bij de Woefkesranch, een broodfokker, “want ja, daar leer je de echte wereld van de hondjes kennen”, klinkt het laconiek bij An Lemmens.

An Lemmens formuleert het als volgt op sociale media: “De gemeente Putte denkt al 15 jaar lang dat het een goed idee is om met de Roefeldag de kindjes een leuke uitstap te bezorgen naar de Woefkesranch. Dit gaat mijn petje te boven! Geef het goede voorbeeld en bezoek een asiel! Ook jij kan je stem laten horen bij jeugddienst@putte.be #samenstaanwesterk #voorlichting #geefhetgoedevoorbeeld #adoptdontshop #dontshopadopt” Het bericht wordt massaal gedeeld en An Lemmens kan op heel wat bijval rekenen in haar strijd tegen broodfokkers… Ook haar fans zijn het immers eens dat de kinderen beter een asiel zouden bezoeken waar ze uitgelegd krijgen hoe het komt dat er zoveel honden en poezen daar terecht zijn gekomen, schrijft Els die An Lemmens op de hoogte bracht van het nieuws.

Ondertussen schrijft Het Nieuwsblad dat het schepencollege ingegrepen heeft en de activiteit heeft afgelast naar aanleiding van het bericht van An Lemmens en de vele mailtjes die daarop volgden. Al 23 jaar wordt de uitstap naar de Woefkesranch georganiseerd en nooit waren er in het verleden specifieke klachten, luidt het bij schepen van Jeugd Inge De Bie. Toch besloten ze deze activiteit voor de leerlingen te schrappen. De Woefkesranch is nochtans als kweker en handelaar erkend en bij de gemeente zijn er geen veroordelingen bekend. Maar de reacties op het bericht van An Lemmens laten toch een ander geluid horen… Een zieke pup die mocht “omgeruild” worden voor een andere, schrijft Linn op Facebook. Of de getuigenis over een ziek Maltesertje door Anneke. Er wordt zelfs gewag gemaakt van “wanpraktijken”. De Woefkesranch zelf reageert teleurgesteld…

Erik Verschueren reageert ontgoocheld in Het Nieuwsblad. Het is al 27 jaar opboksen tegen activisten die ons onterecht allerlei dingen verwijten, laat hij noteren. Hij durft ook toegeven dat hij geld verdient met het kweken van honden, iets dat ze doen “omdat we verzot zijn op dieren,” getuigt hij in Het Nieuwsblad. Maar An Lemmens wil natuurlijk een einde maken aan de broodfok, wat ze enkele jaren terug beschreef als “het fokken van puppy’s in gruwelijke omstandigheden, fokken met zieke ouderdieren en zo bijgevolg zieke pups kweken.”

Voor An Lemmens is de asielhond het alternatief: “Vaak denkt men, als het woord “asielhond” valt, aan een zielige, verwaarloosde, vuile, mishandelde en slecht gemanierde straathond. Ik wil graag komaf maken met de vooroordelen en het slechte imago van de asielhond.” Daarom startte ze ook met haar eigen project Pin Up Pup. Met ‘Pin up Pup’ wil An Lemmens een einde maken aan de broodfok door asielhonden in een positief daglicht te stellen en een nieuwe thuis voor hen te zoeken. En daar slaagt ze met glans in: ondertussen hebben al heel wat honden een kersvers baasje gevonden. “Adopt, don’t shop” is haar leuze.

Meer nieuws over:

An Lemmens

Gerelateerde foto's:

Boekvoorstelling Pin Up Pup

An Lemmens - Antwerpen - 01/06/2014

Betoging tegen broodfok

An Lemmens - Gent - 16/11/2013

Mia's 2010

An Lemmens - Lint - 07/01/2011

Sterren Op De Dansvloer 2010

An Lemmens - Vilvoorde - 07/05/2010

TMF Awards 2007

An Lemmens - Hasselt - 13/10/2007

Gerelateerde bio's:


Gerelateerde Fanquiz: