.
Bert Verbeke, Niels Destadsbader
donderdag 25 april 2024

Bert Verbeke versterkt de cast van 14-18

Feestelijke start van repetities spektakel-musical 14-18

Donderdag gingen in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs de repetities van de spektakel-musical 14-18 van start. Deze komt vanaf juni in de zalen in een nieuwe, spectaculaire 2.0-versie. Dat werd dan ook gevierd met bubbels!

Er werd meteen ook een nieuwe naam bekend gemaakt voor de tweede speelperiode – na de zomer - van de musical: Bert Verbeke! 10 jaar geleden vulde hij de rol van Albert met verve en dat zal hij nu opnieuw doen.

Bert Verbeke: “Het is een eer om opnieuw de rol van Albert te mogen vertolken in deze indrukwekkende productie. De musical brengt een belangrijk stuk geschiedenis tot leven dat we niet mogen vergeten. Nu de repetities zijn begonnen en ik terug met mijn kameraden van 10 jaar geleden op de planken kan staan, heb ik er dan ook enorm veel zin in!”

De verwachtingen voor deze nieuwe uitvoering van 14-18 zijn hooggespannen, en niet zonder reden. Met al bijna 100.000 tickets vijf weken voor de première, belooft deze musical wederom een overweldigend succes te worden. Het gaat dan ook om een nieuwe versie van de musical: nieuwe muziek, spectaculaire decors en nog zoveel meer. Samen met de unieke, rijdende tribunes zal dat voor zowel nieuwe als terugkerende bezoekers een heel nieuwe kijk op dit aangrijpende verhaal geven.

Gert Verhulst, bezieler: "De nieuwe versie van 14-18 belooft meer dan ooit een onvergetelijke ervaring te worden. Het is een eer om dit verhaal, dat zo nauw aan ons hart ligt, opnieuw te mogen vertellen. We kijken ernaar uit om ons publiek opnieuw te ontroeren en te inspireren met deze bijzondere productie."

De productie belooft opnieuw een baanbrekende theaterbeleving te worden, mede dankzij het concept met de rijdende tribunes, de prachtige muziek en het meeslepende verhaal.
De spektakel-musical 14-18 vertelt het aangrijpende verhaal van de Eerste Wereldoorlog door de ogen van vier boezemvrienden uit een klein Vlaams dorpje, wiens levens voorgoed veranderen wanneer ze aan het front gaan vechten. Hun verhaal is er een van vriendschap, liefde en de wil om te overleven onder de meest extreme omstandigheden.
In de cast vinden we namen terug uit de originele productie én maken nieuwe acteurs hun opwachting:
Jelle Cleymans - Jan
Yanni Bourguignon - Jan
Sandrine Van Handenhoven - Anna
Niels Destadsbader - Albert
Jonas Van Geel - Fons
Jérémie Vrielynck - Fons
Charlotte Timmers - Céline
Remi De Smet - Kamiel
Peter Van de Velde - Sergeant De Decker
Marc Peeters - Generaal
Ron Cornet – Generaal

Ensemble:
Hilde Van Wesepoel
Jurgen Stein
Steven Colombeen
Sven Tummeleer
Baptiste Vuylsteke
Nordin De Moor
Charline Catrysse
Martijn Claes
Florence Van Laecke
Tim Saey
Jeroen Logghe
Liesbeth Roose
Pieter Casteleyn
Laura Seys
Wout Sels
Lander Van Nuffelen
Tessy Torfs
Alexander Boone
Daan Keisse
Ian Schelfaut
Lien Van den Bossche
Kobe Donckers
Noah Mollet
Douwe Debroux
Eline Van Ginderen

De creatives zijn nog altijd topnamen uit de (inter)nationale musicalwereld. Het script en de regie zijn in handen van Frank Van Laecke, de compositie en arrangementen werden gemaakt door Dirk Brossé en de liedteksten zijn geschreven door Allard Blom.

Tickets & info: www.14-18.nu