.
News Image

Alloo bij Etienne Vermeersch

Een jonge snaak van 82.
Binnenkomen in de wereld van Etienne Vermeersch is niet zonder gevaar. De 82-jarige moraalfilosoof leeft, werkt en denkt tussen zijn boeken. Het zijn er duizenden, aangevuld met kranten, tijdschriften en cursussen. Zijn werkkamer is dan ook een papieren labyrint. Rijen boeken en kilo’s papier op stapels die elk moment omvallen. Etienne geeft Luk Alloo een rondleiding in de chaos. Eigenlijk moet je goed verzekerd zijn om hier binnen te komen, grapt Vermeersch.

‘Over God’, het recente boek van Etienne Vermeersch, staat in de top 10 van meest verkochte boeken in Vlaanderen. Een goede reden voor Luk Alloo om de professor uit te nodigen op een trip down memory lane. Als een jonge snaak praat de 82-jarige moraalfilosoof over leven en dood (Ik heb geen schrik van de dood, ik moest al 2 jaar dood zijn. Geef mij maar een hartinfarct als doodsoorzaak), seks (Toen ik op mijn 25 de eerste keer danste met een meisje kreeg ik meteen een erectie, ik was niets gewoon), relaties (Een slippertje kan, maar je moet het niet vertellen) en geloof (Het is allemaal onzin).

Op zijn gezegende leeftijd blijft hij werken. Ik zit dagelijks nog 7 à 8 uur aan mijn bureau. Ik schrijf er momenteel een nieuw boek over informatie, lees een pak Amerikaanse kranten en toegegeven, ik kijk nadien wel eens naar een onnozele film à la Kill Bill van Quentin Tarantino.

In de wagen luistert de professor naar klassieke muziek. Als Alloo hem meeneemt naar zijn geboortestad spaart hij zijn kritiek op Michael Jackson, Madonna en Queen niet. Wie zal over 100 jaar nog luisteren naar die mensen?

Alloo Bij, dinsdag 14 februari om 21.55 op VTM.