.
News Image

Zangeres Jennifer Berton duikt op in 'Belgium's Got Talent'

Ze is volop bezig aan nieuw muzikaal werk en duikt vrijdag ook op in 'Belgium's Got Talent'.
In de vierde auditie-aflevering van Belgium’s Got Talent werd alweer flink wat afgelachen en gehuild door het publiek, de jury en de kijkers thuis. En zij waren opnieuw met velen: 1.097.180 mensen (live +4) keken met open mond mee, goed voor maar liefst 47,2% marktaandeel op VVA 18-54.

Niels Destadsbader, Karen Damen, Ray Cokes en Rob Vanoudenhoven mogen dan al wel veel talent gezien hebben het Got Talent podium, toch hopen ze uiteraard elke aflevering weer dingen te ervaren die ze nog nooit eerder zagen. Het ziet er naar uit dat ze op vrijdag 3 april op hun wenken bediend worden.
De jonge breakdansers van Battle Droids zijn tussen de 11 en 18 jaar oud. Ze krijgen les van Merksemnaar Samuel Revell, een coach die discipline hoog in het vaandel draagt. Ieder heeft zo z’n eigen reden om te dansen. De ene om zelfzekerder te worden, de andere om te kunnen knipogen naar Karen en de meisjes thuis.

Julie Van Gelder, Ineke Van Schoor en Kaat Dumeray vormen samen Art Acrobatics. Ze zitten op de Topsportschool en doen al jaren aan acrobatische gymnastiek. Het trio traint elke week 28 uur om op topniveau te geraken en te blijven. Indrukwekkende salto’s en spectaculaire sprongen: de meisjes doen en durven het allemaal. Hun act is niet zonder gevaar, maar het trio is absolute wereldklasse. En dat is ook Rob niet ontgaan. Hij is bang dat ze net zoals Nicolas en Laure uit de vorige editie van Belgium’s Got Talent, zullen weggekaapt worden door Cirque du Soleil.

Als je denk dat je alles al hebt gezien, heb je Eugene nog niet ontmoet. Deze krasse 86-jarige uit Wuustwezel komt met zijn orgel het publiek entertainen maar wanneer zijn instrument het op een bepaald moment begeeft, slaan de stoppen door. Eugene begint prompt te beatboxen en te breakdancen.

Ziekenhuismedewerkster Jennifer Berton is 22 en afkomstig uit Roeselare. Toen Jennifer met vakantie was in Egypte, overleed haar oma heel onverwacht en dus had ze geen afscheid kunnen nemen van haar. Jennifer brengt een nummer waarin ze het gemis van haar grootmoeder met wie ze een uitzonderlijke band had, onder woorden brengt. Haar versie van Ave Maria van Beyoncé is een emotionele hulde aan een vrouw die een belangrijke plaats in haar hart inneemt.

De 29-jarige Alexis Levillon komt uit Frankrijk maar woont al een aantal jaren met zijn Vlaamse vriendin in Kortrijk. Hij brengt een diabolo-act maar niet zomaar één. In plaats van de diabolo recht omhoog te gooien, gebruikt hij de horizontale techniek. Alexis heeft zelfs een truc met twee diabolo’s die naar hem genoemd is en hij is zowat de ongekroonde koning van de diabolo. Maar zelfs hij heeft nog last van zenuwen. Hopelijk gooien die geen roet in het eten.
Dat de kandidaten de jury kennen is redelijk logisch, maar andersom komt dat niet zo vaak voor. Toch is dat het geval voor de Party Daddies uit Evergem, want twee van de zangers zijn vrienden van Niels. Zij hebben een duidelijk doel: het publiek entertainen. Ze laten niets aan het toeval over en gooien een zak confetti, glitterjassen en een hoop enthousiasme in de strijd. Maar is dat genoeg? Niels staat alvast voor een moeilijke beslissing.

Ook Karen komt oog in oog te staan met een oude bekende. Het gaat om een zekere Wim Roelants (40) uit Wechelderzande waarmee ze ooit als kind op kamp is geweest met de mutualiteit. Wim is nadien verhuisd naar Tenerife en de twee hebben elkaar nooit meer teruggezien. In Belgium’s Got Talent komt hij zijn uitzonderlijk talent voor gitaar spelen tonen. Zijn vingervlugheid maakt indruk, en niet alleen op Karen.

Steven Delaere is de laatste kandidaat van deze aflevering. Deze sympathieke, Gentse pianoleraar had een opa die graag en veel goochelde. De kleine Steven droomde ervan om in zijn voetsporen te treden maar zijn ouders wilden dat hun zoon een ‘echt’ vak leerde. Goochelen bleef dus een hobby, maar wel één die Steven met enorm veel passie uitoefent. Sinds hij op zijn 12 jaar met close-up magic begon, is hij dan wel fysiek volwassen geworden maar vanbinnen is hij nog steeds die tiener die op zoek is naar originele effecten. Op vrijdag 3 april brengt hij 10 trucs in 2 minuten, de ene nóg straffer dan de andere. Kenner Ray kijkt zich de ogen uit, en ook hij voelt zich opnieuw een kind.

Belgium's Got Talent, vrijdag 3 april om 20.35 op VTM.

Download onze app voor iOS of Android