.
Jackobond
zaterdag 13 februari 2021

Zangeres Jackobond openhartig: “toen was ik even in paniek”

"Toen was er een beetje paniek en enkele slapeloze nachten."

Riet Muylaert kennen we vooral als Jackobond, maar tegenwoordig brengt de 43-jarige zangeres haar muziek uit onder de artiestennaam RIET. Ook Riet heeft er een bewogen jaar 2020 opzitten.

“Ongeveer een jaar geleden speelden we enkele try out-optredens als opwarmer voor onze albumvoorstelling die normaal in september in De Roma in Antwerpen zou plaatsvinden”, vertelt de zangeres in Story.

“Toen die geannuleerd werd, was er een beetje paniek en enkele slapeloze nachten, omdat een album maken toch een zware investering is en je je nieuwe geesteskindje graag aan zo veel mogelijk mensen wil laten zien.” Maar Riet bleef niet bij de pakken zitten en bedacht een creatieve oplossing.

Riet nodigde haar muzikale vrienden uit en bracht een intiem concert in een leeg kerkje. Wie haar nieuwe album kocht kreeg een link om het concertje thuis te bekijken.

“Het initiatief heeft zijn doel niet gemist. Het werd door heel wat pers opgepikt, ik mocht in De zevende dag mijn single Aardbeien in januari gaan voorstellen en onder andere MENT zond het virtuele concert zelfs al twee keer uit”, klinkt het trots bij Riet Muylaert in Story.

Bio van Jackobond en Riet Muylaert