.
Yvan Guilini
dinsdag 30 mei 2017

Yvan Guilini verrast met nieuw materiaal

En dat is lang geleden!


Na een rustperiode van zo’n 20 jaar zet Hammondvirtuoos Yvan Guilini zich terug aan het klavier. Zijn passie voor muziek en het instrument is terug. Trouw aan de stijl en traditie van vroeger heeft hij een show uitgewerkt waarin de legendarische Hammond B-3 centraal staat. Op de playlist staan zowel nieuwe songs als klassiekers. En om de show te promoten heeft Yvan een nieuwe song opgenomen: Sunny Groove.

Back to the Roots. Het Hammondorgel staat gekend voor zijn typische zwoele, soms zelfs erotiserende, klank. In de seventies en eighties werd de sound zowel in rockmuziek gebruikt al in pop, als begeleidingsinstrument maar even goed als soloinstrument. Yvan Guilini componeerde speciaal voor zijn comeback een zonnige, zomerse song met de titel Sunny Groove. Een zuiders dansbaar mid-tempo, een eenvoudige melodie die blijft hangen. De melodie wordt natuurlijk gedragen door de scheurende Hammond B-3-sound.

Op podium nemen twee van deze super instrumenten en dito muzikanten (Yvan Guilini & Gino Franceus) het tegen elkaar op. Ritmisch ondersteund door podiumbeest en entertainer Chris De Braekeleer. Verwacht u aan een portie nostalgie en humor. Aan hits van toen maar ook aan interpretaties van recentere hits.

Bio van Yvan Guilini

Meer Over:

Yvan Guilini