.
Yvan Guilini
woensdag 24 maart 2021

Yvan Guilini verdiende amper aan wereldhit

Na 'Winter Memories' zat rentenieren er voor hem zeker niet in.

Yvan Guilini tekende een platencontract toen hij 25 was en was zodanig tevreden dat hij het contract niet had gelezen, zei hij in Primo. Hij wou naar eigen zeggen zijn muziek aan de mensen laten horen zonder meer. Met 'Winter Memories' scoorde hij een wereldhit van het zuiverste soort. Ondertussen werkt de componist nog steeds op een sloopwerf in onderaanneming, ook al is hij reeds 74 jaar.

Een kwarteeuw geleden stopte Yvan Guilini met het maken van muziek en verkocht hij al zijn instrumenten. Hij bezat vier B3-Hammond-orgels en zeventien synthesizers. De musicus zag het niet meer zitten met de muziek en trad nooit meer op. Sloopwerk was destijds nog zijn enige afleiding.

Zeven jaar geleden gaf Yvan's dochter Carolina hem een synthesizer cadeau, omdat ze het verschrikkelijk vond dat hij was gestopt met musiceren. Drie jaar lang bleef die synthesizer onaangeroerd, tot zijn goede vriend Chris De Brakeleer van zijn band destijds ook begon te zeuren. Yvan Guilini heeft ondertussen de smaak weer te pakken en heeft ook zijn vingervlugheid weer helemaal terug. De componist heeft beloofd dat hij nu zal spelen tot hij erbij neervalt. Zijn nieuw album heet niet voor niets 'Music Forever'. Yvan heeft nog steeds de ambitie om na corona de hele wereld te gaan rondreizen. Het nieuwe album van Yvan Guilini wordt zelfs in 132 landen uitgebracht.

(Nico Vanaken)

Bio van Yvan Guilini

Meer Over:

Yvan Guilini