.
News Image

Xavier Taveirne is de slimste mens ter wereld

Xavier Taveirne volgt Gilles Van Bouwel op.


De afgelopen weken was de spanning weer te snijden in De Slimste Mens Ter Wereld. Ook al ging de finale van dit jaar eerder zwak van start, er werd serieus gezweet voor de overwinning. Xavier Taveirne had nog maar 20 seconden over om Goedele Wachters naar huis te spelen en deed dat ook dankzij de stad Lissabon. Eerder op de avond werd Dalilla Hermans uitgeschakeld.Tien weken en veertig bijeenkomsten lang hebben wij een openbaar onderzoek gehouden onder leiding van de immer nieuwsgierige vorser Erik Van Looy. Een onderzoek naar De Slimste Mens ter Wereld, onderbroken door reclame en te volgen op onze commerciële zender VIER.

Het resultaat is dat vanaf heden, eenentwintig december tweeduizend zeventien, de genaamde Xavier Taveirne niet langer als dusdanig aangesproken hoeft te worden.

Juister en eerbiediger is het om vanaf nu te zeggen De Slimste Mens ter Wereld. Quod erat demonstrandum, met felicitaties van de jury, klonk het uit de mond van Jeroom.VIER heeft trouwens al besloten dat er volgend jaar een nieuw seizoen van De Slimste Mens ter Wereld komt. Erik Van Looy mag dus weer bv's gaan zoeken, hen op café onder tafel proberen te drinken om hen dan ja te laten zeggen op de vraag of ze willen deelnemen aan De Slimste Mens Ter Wereld.


Download onze app voor iOS of Android

Bio van Erik Van Looy, Goedele Wachters, Dalilla Hermans en Jeroom