.
News Image

Dalilla Hermans slachtoffer van haatberichten

Hermans ligt onder vuur op sociale media.


Deze periode van het jaar zou de mooiste tijd van het jaar moeten zijn. Vrede op Aarde voor iedereen, het is voor een deel van de bevolking niet meer dan een cliché. Dalilla Hermans ging de afgelopen vijf jaar bijna constant in dialoog over racisme in de wereld maaar ook bij ons. Meermaals was zij het slachtoffer van belaging. Toen zij van De Standaard de kans kreeg om het kerstessay van dit jaar te schrijven, ging ze daar met veel plezier op in. Maar liefst drie delen zijn er verschenen, telkens op een andere dag. Er is nog héél veel racisme in de Westerse maatschappij.



Het lijkt erop dat heel wat mensen zich storen aan het kerstessay van Dalilla in de krant, momenteel krijgt zij heel wat shit over zich heen. Wat ik momenteel aan bagger binnenkrijg is zeer duidelijk gecoördineerd. Het is een soort cyberaanval die op een welbepaald moment begon en die nogal doorzichtig is. Comments op posts die maanden oud zijn, letterlijke leugenverhalen over mij en opeens voor het eerst heel wat shit hier op insta. Ik weet niet zeker wie dit initieerde maar: de strategie is doorzichtig en vooral weinig efficiënt aangezien ik al aankondigde net niet meer constant met antiracisme bezig te welen zijn. Did my words scare y'all? Good, schreef Dalillah op Instagram Stories.

Maar ze moet ook wel een bekentenis doen. Okay, ik heb vreemd genoeg onderschat hoeveel boze mannetje het niet zouden afkunnen dat ik het kerstessay van De Standaard mocht schrijven dit jaar. The hate messages are swinging out of control again. Bon, ik ben dan ook maar de 4de vrouw en de eerste POC die dit doet , dus ik snap dat dat allemaal wat veel om te verwerken is for SOME popele. Maar serieus, laat je comments achter op de website en laat me verder ajb gerust, schrijft Dalilla op Instagram.



Mijn kerstessay in De Standaard laat mensen intussen niet onberoerd. En dat is fijn! Ik schreef het uiteindelijk met de intentie gesprekken op te wekken. Maar de -overduidelijk gecoördineerde- trollenleger-aanval die sinds vandaag op gang is, is vervelend.” Ze vervolgt: “Wie hier ook achterzit: het is triest, doorzichtig, en zal geen enkel effect hebben op wat ik en anderen zullen publiceren. Het kost me alleen wat meer ‘block and delete’ minuten in mijn dag dan gewoonlijk.”



Op instagram deelde ik het al, maar laat ik ook hier even de puntjes op de i zetten, gaat Dalilla op Facebook verder. Mijn kerstessay in De Standaard laat mensen intussen niet onberoerd. En dat is fijn! Ik schreef het uiteindelijk met de intentie gesprekken op te wekken. Maar de -overduidelijk gecoördineerde- trollenleger-aanval die sinds vandaag op gang is, is vervelend. Als het vanaf deel 1 berichten had geregend had ik het zo niet benoemd, maar dit is te opvallend. Wie hier ook achterzit: het is triest, doorzichtig, en zal geen enkel effect hebben op wat ik en anderen zullen publiceren. Het kost me alleen wat meer 'block and delete' minuten in mijn dag dan gewoonlijk.






Bio van Dalilla Hermans

Meer Over:

Dalilla Hermans