.
Philippe Geubels
maandag 25 november 2019

Wint Philippe Geubels straks een EMMY?

Ultieme bekroning voor Taboe?

D-Day voor Philippe Geubels, de komiek kan vanavond een EMMY winnen voor de eerste reeks van ‘Taboe’. De uitreiking van de International Emmy Awards vinden gaat traditioneel in New York door en daar zal de presentator van het prachtige programma de volgende uren ietwat zenuwachtig rondlopen.

‘Taboe’ deed het niet alleen bij ons goed, verschillende andere landen hebben het format gekocht. Een EMMY kan ervoor zorgden dat het programma in nog meer landen op het scherm komt en dat zou goed nieuws zijn voor Panenka, het productiehuis van Tom Lenaerts.

De laatste uren wil Geubels op straat doorbrengen. Geubels heeft vliegangst en die moest hij overwinnen om in New York te geraken. “Het is hier minder griezelig dan ik dacht”, lacht Philippe Geubels vandaag in Het Laatste Nieuws. “Als je hier het hotel uitstapt, is het net alsof je in een filmdecor wandelt.

Of ‘Taboe’ effectief in de prijzen valt, weten we pas dinsdag in de vroege ochtend. “Uiteraard is het al een hele eer dat 'Taboe' bij de beste vier programma's ter wereld wordt gerekend. Maar nu we toch hier zijn, willen we ook graag daadwerkelijk winnen”, gaat hij in Het Laatste Nieuws verder. En die overwinning wil hij ook omdat hij al een mopje klaar heeft en dat mopje zou hij graag een voor een internationaal gezelschap willen uittesten.