.
Philippe Geubels
maandag 28 februari 2022

Deelneemster ‘Taboe’: “Ik had mijn bedenkingen”

Ze bleef dan ook wat op de achtergrond

De meest bijzondere aflevering van ‘Taboe’ is zonder twijfel die waarin het ging over ‘vrouwen’. Weinig mensen begrepen waarom Philippe Geubels 6 vrouwen had uitgenodigd om te praten. Pas na de aflevering beseften veel mensen dat er wel degelijk een taboe rust op het ‘vrouw zijn’. Één van die deelneemsters was filosofe Griet Vandermassen, die toch wel wat op de achtergrond bleef tijdens de aflevering.

“Dikwijls gaat het om minderheden in ‘Taboe’, wij vrouwen zijn in de meerderheid”, zegt ze in Dag Allemaal. “Ik had dus m’n bedenkingen. Uiteraard worden vrouwen met bepaalde problemen geconfronteerd. Maar dat geldt net zo goed voor mannen, dus kan je eigenlijk ook aan hen een aflevering wijden.”

Maar Griet ging toch op het aanbod in en daar heeft ze nog geen moment spijt van gehad. “Dat groepje was heel goed samengesteld. We kwamen allemaal uit andere sectoren en toch klikte het meteen. Ik denk dat ik er bij ben gevraagd om de vrouwenproblemen nuchter en theoretisch te bekijken, als een extra component.”