.
Kim Debrie
maandag 8 oktober 2018

Wint Kim Debrie de Publieksprijs Jan Wauters?

De concurrentie is echter sterk. 


Op woensdag 24 oktober reikt de VRT voor de zevende keer de Grote Prijs Jan Wauters uit, de VRT-taalprijs voor creatief en uitmuntend taalgebruik. Ook dit jaar is er opnieuw een Publieksprijs.

De Grote Prijs Jan Wauters bekroont een Nederlandstalige mediapersoonlijkheid die excelleert in het gebruik van het Nederlands, en van wie het taalgebruik getuigt van een uitstekende taalbeheersing en een grote creativiteit. Met deze prijs wil de VRT de nagedachtenis aan een van haar grootste taalvirtuozen, sportverslaggever Jan Wauters, levend houden. Uit tien genomineerden kiest de jury de winnaar voor 2018. Het publiek kan stemmen voor de Publieksprijs Jan Wauters.



De genomineerden 2018 zijn Ayco Duyster, Cara Van der Auwera, Chaima Saysay, Gilles De Coster, Hajo Beeckman, Kim Debrie, Lode Roels, Merijn Casteleyn, Thomas Vanderveken en Wim Opbrouck.

De jury van de Grote Prijs Jan Wauters wordt voorgezeten door Thérèse Wauters, de weduwe van Jan. De andere juryleden zijn Annie Van Avermaet (voormalig directeur van het Instituut voor Levende Talen, KU Leuven), Leo Hellemans (voormalig gedelegeerd bestuurder VRT), Wim Vanseveren (directeur deBuren), Birgit Van Mol (nieuwsanker VTM), Kristof Demasure (woordvoerder SBS Belgium), An De Moor (Talenbeleidcoördinator Odisee & KU Leuven campus Gent en Brussel) en Ruud Hendrickx (taaladviseur VRT).

Op www.groteprijsjanwauters.be kan worden gestemd voor de Publieksprijs. De stemming wordt afgesloten op dinsdag 23 oktober om 12.00 uur. De winnaars van de Grote Prijs en de Publieksprijs worden bekendgemaakt op woensdag 24 oktober tijdens Taaldag 10 (in Studio 4 van het Flageygebouw) in Brussel.