.
Wim Slabbinck
zaterdag 5 november 2022

Wim Slabbinck, seksuoloog ‘Blind Getrouwd’: “Dat zou niet bij iedereen werken”

Ze kunnen eraan werken.

Het leek allemaal perfect te gaan tussen Jana en Christiaan in ‘Blind Getrouwd’. Ze zijn een stapje verder gegaan in hun relatie en zijn intiem geweest met elkaar. Maar net daar begint nu het schoentje te wringen.

Als we Jana mogen geloven is Christiaan ontzettend lief tussen de lakens en is dat niet wat ze zoekt bij haar partner. Voor haar mag het allemaal iets ruiger en heeft ze liever een dominante man.

Iets wat Wim Slabbinck, seksuoloog van het programma, niet zo verrassend vindt. “Jana en Christiaan zijn heel expressief en open tegen elkaar. Dat zou niet bij iedereen werken, maar bij hen wel. Voor de buitenwereld komt het misschien zo over dat Jana er stevig inhakt, maar je mag niet vergeten dat seks ook heel contextgebonden is”, zegt hij in Het Laatste Nieuws.

Maar de fans van het koppel hoeven niet te vrezen, want dit hoeft niet meteen een struikelblok te worden in de relatie. Er is nog tijd om ook hieraan te werken.

“Belangrijk is dan om te focussen op de zaken waarin je overeenkomt, in plaats van waarin je verschilt. Het is een beetje zoals samen eten. Sommige dingen lust je, anderen niet. Dat kan je op elkaar afstemmen. Seksuele gewoontes neem je mee uit andere relaties. Die kunnen heel verschillend zijn, maar het is de kunst om naar iets te zoeken dat je wel gemeen hebt.”