.
Wim Opbrouck
zaterdag 7 januari 2023

Wim Opbrouck brengt Onze Natuur naar de huiskamers

Na de succesvolle film nu ook de docureeks.

Na het bioscoopsucces van Onze natuur, de film brengen VRT en Hotel Hungaria het wilde België nog dichterbij met de langverwachte docureeks op Canvas en VRT MAX. In zeven indrukwekkende afleveringen toont Onze natuur hoe verbazend wild en verrassend dichtbij onze Belgische natuur wel is. Acteur, presentator en meesterverteller Wim Opbrouck is de stem van de televisiereeks. Vanaf woensdag 18 januari om 21.20 uur op Canvas en meteen integraal op VRT MAX.

Water, aarde, lucht, vuur, hout en steen. Die zes elementen in de natuur vormen de rode draad doorheen de reeks. Ze vormen telkens het uitgangspunt voor een aflevering van 48 minuten. In de zevende en laatste aflevering brengen wetenschappers, filmmakers en natuurexperten extra duiding bij de rol die wij als mens al dan niet kunnen spelen in onze natuur.

Uitzending: vanaf woensdag 18 januari om 21.20 uur op Canvas
(hh op Eén vanaf zaterdag 28 januari)

"Bij het inlezen van Onze natuur voelde ik me altijd weer een klein beetje Sir David Attenborough."
Wim Opbrouck


Wij Belgen zijn van nature bescheiden. Maar over de Belgische natuur hoeven we niet bescheiden te zijn. Niet het luipaard, maar onze slechtvalk is het snelste dier ter wereld. De hazelmuis weeft even vernuftige nesten in het riet als een Afrikaanse watervogel. En als je denkt dat onze Kalmthoutse Heide qua schoonheid moet onderdoen voor de Afrikaanse savanne, dan moet je maar eens komen kijken wanneer de struikhei de droge vlakte omtovert in een zee van paarse bloemen. Als je het wil zien, kan je er niet onderuit: we zijn omringd door sensationele, wilde natuur.

Onze natuur toont de spectaculaire schoonheid van die natuur in onze achtertuin. De reeks sluit nauw aan bij de gelijknamige film, die al ruim 200.000 bezoekers wist te bekoren in de bioscoop. Maar ook wie de film al gezien heeft, kan gerust zijn: de reeks zoomt in op heel wat nieuwe en minstens even straffe verhalen uit onze Belgische natuur.

Wat hebben mieren en edelherten met elkaar gemeen? Welke vleesetende plant met dodelijke tentakels leeft in ons land? En welke rare vogel kan verkeerslichten lezen? Op al die vragen en nog veel meer biedt de reeks Onze natuur een antwoord. De zeven afleveringen bieden volop ruimte om kennis te maken met nog heel wat andere soorten.

Wim Opbrouck: “Bij het inlezen van Onze natuur voelde ik me altijd weer een klein beetje Sir David Attenborough. Alleen gaat het deze keer niet over ijsberen, giraffen, bultruggen of koala’s, maar over hazen, bevers, ijsvogels, vossen en nog zoveel andere prachtige soorten die onze natuur bevolken. Van de laagste polders tot de hoogste Venen toont de serie op een meeslepende manier de overweldigende rijkdom van de Belgische natuur. Het was een groot voorrecht mijn stem te mogen verlenen aan deze reeks”.

Bio van Wim Opbrouck

Meer Over:

Wim Opbrouck