Wim Opbrouck:”Mijn kwaliteiten zijn beperkt”
Voor het nieuwe seizoen van ‘Mijn Restaurant’ heeft VTM gezocht naar een nieuwe presentator. Hun keuze viel op Wim Opbrouck. Hij zal het programma in goede banen leiden.
In Humo vertelt Wim wat voor restaurant hij zou openen, mocht hij een van de kandidaten zijn.
“Een eenvoudige plek, met een uitgekiend menu én versgebakken brood. Ik kook elke dag, en ik schreeuw mijn liefde voor koken al m'n hele leven lang van de daken, maar mijn kwaliteiten zijn beperkt.”
Granola en proteïneshakes zal je niet snel op het menu van Wim zien staan. Al drinkt en eet hij wel veel bewuster dan vroeger. Zo drinkt hij geen alcohol meer, en koopt hij geen driehoekige boterhammen meet uit een tankstation.
“Ik sta niet op dieet, ik eet gewoon mínder. Toen de kinderen klein waren, maakte ik konijn in zo'n gigantische pot van Le Creuset, genoeg voor drie families. Nu eten mijn vrouw en ik op weekavonden een beetje burrata en een stukje gegrilde kip: gezond en genoeg.”

