.
Wim De Vilder
maandag 24 juli 2023

Wim De Vilder bevestigt: “Martine was uitbehandeld”

Vreselijk nieuws!

Op maandag 29 mei 2023 van dit jaar kreeg Martine Tanghe bezoek van enkele van haar collega’s van de nieuwsdienst van de openbare omroep. Het was een gezellige dag maar voor de meesten zou het de allerlaatste keer zijn dat ze Martine Tanghe zouden horen of zien.

Martine had al een tijdje kanker, de tweede keer dat ze met die vreselijke ziekte af te rekenen had. Maar deze keer was het erger, véél erger zelfs.

“We wisten dat Martine uitbehandeld was, dus het was een soort afscheid. Een paar uur gezellig babbelen op haar terras, met een wijntje erbij”, geeft Wim De Vilder in Het Laatste Nieuws toe.

“Martine ging enorm moedig met haar lot om. In 2012 kwam ze terug op het scherm na haar behandeling, in 2016 al is ze hervallen. Al die tijd heeft ze haar werk uit plichtsbesef gecombineerd met therapie. Het nieuws was haar identiteit, ze moést dat doen”, besluit de man die het overlijden van Martine zondagmiddag bekendmaakte in Het Journaal. De Vilder hield het droog maar moest tegen de tranen vechten, wat begrijpelijk is.

Bio van Wim De Vilder en Martine Tanghe