.
News Image

Wie wordt de winnaar van Belgium's Got Talent?

Vrijdag grote finale op VTM.
Wie wordt de winnaar van het derde seizoen van Belgium’s Got Talent? Een man? Een vrouw? Een koppel? Of een groep? Dat is de vraag die op de lippen van gemiddeld 968.000 kijkers brandt. Zij waren samen goed voor een marktaandeel van gemiddeld 43,5% (live +4; VVA 18-54) tijdens de auditie-afleveringen en de vier voorbije liveshows. Tijdens de zenuwslopende liveshows traden 32 acts aan, maar enkel de acht sterkste en meest entertainende acts stootten door de finale die op vrijdag 15 mei 2015 wordt beslecht. De winnaar gaat niet alleen met de eer, maar ook met 50.000 euro naar huis gaat.

Juryleden Karen Damen, Niels Destadsbader, Rob Vanoudenhoven en Ray Cokes leunen op vrijdag 15 mei achterover om te genieten en geven aansluitend hun advies, maar uiteindelijk ligt het lot van de acht kandidaten in de handen van kijkend Vlaanderen, dat de stemming voor 100% in handen heeft.

CEDRIC LANDRIEU (27) - SOLO DANS - ANTWERPEN

In de eerste liveshow van Belgium ‘s Got Talent verraste Cedric het publiek én de jury met een adembenemende choreografie waarbij hij als een kameleon tot leven kwam. Cedric studeerde af in de discipline handstand maar kan zoveel meer dan dat, en dat zal de lenige duizendpoot bewijzen in de finale. Hij gaat het gevecht aan met zichzelf en doet dat met een combinatie van dans en acrobatie. Het is aan het publiek om te bepalen of hij misschien wel de winnaar van Belgium ‘s Got Talent 2015 wordt.

TK WERCHTER (13 - 18) - ACROGYM - WERCHTER

Voor TK Werchter was de eerste liveshow meteen erg spannend. De jury geraakte het niet eens over wie er naar de finale moest gaan en het werd een ex aequo. De stemmen van de kijkers gaven de doorslag en zo wisten de jongens en meisjes van TK Werchter toch hun ticket voor de finale te bemachtigen. In die finale vertellen ze opnieuw een ontroerend verhaal dat zich dit keer afspeelt in een prachtig ijslandschap.

ANN HELENA KENIS (41) - HUMORISTISCHE CABARET - ANTWERPEN

De prettig gestoorde Ann Helena Kenis heeft ondertussen al bewezen dat ze komisch talent heeft en kreeg van de jury een ticket voor de finale. De goedlachse Limburgse die nu in Antwerpen woont, gaat deze keer de gevoelige toer op met haar zelfgeschreven nummer ‘Het pensioenlied’. Volgens Ann Helena is het nooit te laat om terug te blikken op je leven.

FUSION (28 & 29) - MODERNE DANS - LA HESTRE

In de tweede liveshow zorgden Salena en Kevin voor een echte danssensatie. Met hun optreden op het nummer ‘Out Loud’ van Ed Sheeran wisten ze de kijkers te overtuigen van hun plaats in de finale. Op het einde van hun optreden verraste Kevin zijn Salena en heel Vlaanderen met een huwelijksaanzoek. Het pas verloofde koppel danst in de finale op ‘Earth Song’ van Michael Jackson, omdat iedereen volgens hen meer aandacht moet besteden aan de natuur.

ART ACROBATICS (15-21) - ACROGYM - GENT

Ineke, Kaat en Julie brachten in de derde liveshow een schitterende acrogym-act in de sfeer van Avatar. Na de liveshow reisden de dames meteen door naar Bulgarije waar ze goud behaalden op de World Cup acrobatische gymnastiek. Het talent van de jongedames staat dus buiten kijf. Voor hun finale-act haalden Ineke, Kaat en Julie hun inspiratie bij Marilyn Monroe. Kunnen ze ook in de finale van Belgium’s Got Talent het goud binnenrijven?

STEFF PHILIPSEN (16) - OPERA - ONZE-LIEVE-VROUW-WAVER

De 16-jarige Steff verbaasde de jury al tijdens de audities met zijn stem en dat deed hij nog eens fijntjes over in de liveshows met een nieuwe operazang. Het publiek verkoos hem unaniem tot winnaar en zo staat Steff in de finale. Dit keer brengt hij een nummer van Andrea Bocelli en hoopt hij hiermee de eer en de 50.000 euro binnen te rijven.

DOMENICO (22) - POLE FLAG- ITALIE / MAASMECHELEN

De uit Italië afkomstige Domenico bracht een betoverende poleflag-act in de laatste liveshow van Belgium ’s Got Talent. Dat Karen Damen voor hem zou kiezen verwonderde niemand, maar ook Niels Destadsbader en Ray Cokes waren overtuigd van zijn kunnen en zo kwam Domenico in de finale terecht. Ook daar zal hij proberen om met zijn buitengewone lichaamsbeheersing iedereen te imponeren.

STEVEN DELAERE (28) - CLOSE-UP MAGIC - GENT

Met zijn perfecte misdaad-act in de halve finale van vorige week, wist close-up magician Steven Delaere zich meteen te plaatsten voor de titelstrijd. En voor het eerst in drie seizoenen van Belgium's Got Talent staat er een goochelaar in de finale. Daar wil Steven proberen het hart van Karen te stelen, maar of dat lukt…?

Belgium's Got Talent, vrijdag 15 mei om 20.35 op één.