.
News Image

Western Stars van Bruce Springsteen in de bioscoop

Eénmalige vertoning in bioscoop.


Warner Bros. Pictures België brengt de filmversie van “Western Stars”, het nieuwste album van Bruce Springsteen, eenmalig in de bioscoop op zondag 17 november 2019. De voorverkoop is ondertussen via de reguliere voorverkoopadressen gestart.

Met ‘Western Stars’, het eerste studioalbum van Springsteen in vijf jaar, slaat de legendarische singer-songwriter een nieuwe weg in, waarbij hij echter zijn roots niet vergeet. De documentaire behandelt de thema's liefde en verlies, eenzaamheid, familie en de onverbiddelijk voortschrijdende tijd. De film roept het beeld op van het Amerikaanse Westen -zowel het mythische Westen als de harde werkelijkheid -en vertelt met archiefbeelden, muziek en Springsteen’s persoonlijke bespiegelingen het verhaal van ‘Western Stars’.

“Western Stars” biedt fans over de hele wereld de enige kans om Springsteen alle 13 songs op het album te zien spelen, ondersteund door een band en een volledig orkest. Dit prachtig concert werd opgenomen onder het kathedraalachtige dak van zijn bijna 100 jaar oude schuur. Thom Zimny regisseerde de film samen met Springsteen, die hiermee zijn regiedebuut maakt.

‘Western Stars’, het 19de studioalbum van Springsteen, is wereldwijd succesvol. Het bereikte de nummer 1-positie in de iTunes-hitlijsten op elk continent, onder meer in de VS, het Verenigd Koninkrijk, België, Duitsland, Spanje, Italië, Nederland, Australië, India, Zuid-Afrika en heel Scandinavië. Het album ontving ook lovende recensies, met bewoordingen als ‘briljant’, ‘betoverend’, ‘prachtig’ en ‘een meesterwerk’. Springsteen en Zimny, die samen “Western Stars” regisseerden, hebben in de loop der jaren aan verschillende projecten samengewerkt, waaronder de documentaire “The Promise: The Making of Darkness on the Edge of Town” en de Netflix versie van de Tony Award-winnende “Springsteen on Broadway”. “Western Stars” werd geschreven en uitgevoerd door Bruce Springsteen, met als speciale gast Patti Scialfa. Producenten zijn Thom Zimny, Jon Landau, Barbara Carren George Travis; Springsteen is uitvoerend producent.

Bio van Bruce Springsteen

Meer Over:

Bruce Springsteen