.
News Image

Welke transformatie ondergaat Ice Queen?

De songs van Sharon Den Adel staan centraal in Liefde voor Muziek.
Elke maandagavond spat de liefde voor muziek van het scherm bij VTM. En die liefde wordt duidelijk ook door de kijker gedeeld. Met meer dan 800.000 – goed voor 33,9% marktaandeel (VVA 18-54, live +3) – genoten ze vorige week van de originele bewerkingen van de songs van Niels Destadsbader. Op maandag 30 april wordt het zwaardere werk bovengehaald met het repertoire van Sharon den Adel en Within Temptation. Sharon liet de voorbije weken een diepe indruk na met haar loepzuivere stem en krachtige covers. Maar hoe klinken haar Within Temptation songs als ze van alle ronkende gitaren worden ontdaan?

Met Within Temptation schuimde Sharon niet alleen heel Europa, maar ook de grootste festivals af. Op archiefbeelden zien de artiesten hoe zelfs Dave Grohl van Foo Fighters het enkele jaren geleden warm kreeg van Sharons stem, die hij vergelijkt met Kate Bush. Beelden van het Woodstock festival in Polen tonen dan weer hoe Sharon 1 miljoen toeschouwers op haar hand kreeg met Paradise. Dat nummer brengt ook Niels Destadsbader maandag, zij het voor een iets intiemer publiek. Dat Niels aan Liefde voor Muziek een nieuwe plaat vol Nederlandstalige radiohits overhoudt, staat volgens collega Sarah Bettens vast.

Dé grote doorbraak van Within Temptation kwam er met Ice Queen, het nummer waar Jasper Steverlinck mee uitpakt. “Ik heb geprobeerd om de ice queen nóg kouder te maken. Nóg mysterieuzer”, teaset hij. Deze versie klinkt volgens Sharon beter als het origineel. K’s Choice kleedt nadien de hit Stand My Ground helemaal uit. Met hun herkenbare sound zetten broer en zus de song helemaal naar hun hand. Dat doet ook Cocojr. met Utopia. Het catchy refrein roept bij hem beelden op van orkanen, New Orleans en de Caraïben. En die vertaalt hij in een zuiders ritme.

Helmut Lotti laat de Elvis vibe dit keer achterwege en focust op de voor hem wondermooie tekst van All I Need. “Dit is een liefdesliedje waarin het woord ‘love’ niet voorkomt. Ongelofelijk knap!” Met zijn breekbare versie laat Helmut een andere kant van zichzelf zien. Wie ook alweer uit haar comfortzone treedt is Silvy. Bij haar engelenjurk en dito stem hoort een magische versie van In And Out of Love, de hit die Sharon met dj Armin Van Buuren had en veel voor haar betekent. “Kippenvel. Metershoog”, klinkt het. Sharon sluit haar feestavond af met een tribute aan haar idool Janis Joplin. Ze ontroert met The Rose in de versie van Bette Midler, de titelsong van de film over Joplin. “Voor mij is dit de mooiste tekst die ooit is geschreven.”

Liefde voor Muziek, maandag om 20.35 op VTM.

Download onze app voor iOS of Android