.
Regi
maandag 16 augustus 2021

Ook Regi versterkt najaar van Qmusic

Zelfs Armin van Buuren bij Qmusic aan de slag.

Qmusic zet stevig in op het najaar. Dat doet de radiozender niet alleen met haar vertrouwde stemmen en vaste waarden, maar ook met nieuwe, straffe namen en gloednieuwe programma’s. Zo versterken radio-icoon Tom De Cock, een van Vlaanderens grootste hitmakers Regi Penxten en de Nederlandse top-dj Armin van Buuren vanaf maandag 30 augustus de programmatie van Qmusic. Vanaf vandaag, maandag 16 augustus, loodst Vincent Fierens de Q-luisteraars opnieuw door de avondspits en krijgt Dorothee Dauwe ‘s ochtends het gezelschap van Vincent Vangeel. Vanaf eind augustus is Dorothee weer herenigd met Maarten Vancoillie, die momenteel geniet van de uitbreiding van zijn gezin.

Wie vanaf maandag 30 augustus tussen 22.00 en middernacht naar Qmusic luistert, is automatisch lid van ‘Club De Cock’. Tom De Cock zal van maandag tot en met donderdag twee uur lang radio maken met duizenden sidekicks: de Q-luisteraars. In ‘Club De Cock’ zijn er geen muzikale grenzen, is iedereen welkom en kan en mag álles: een plaat aanvragen, advies geven, een straf verhaal delen of je hart luchten. Kortom: iedereen is er thuis.

Tom De Cock: “Ik heb tijdens een heerlijk sabbatjaar alles gedaan wat ik me had voorgenomen: een nieuw boek schrijven, een veel te aanwezige vake zijn voor mijn dochter, experimenteren met podcasts en digitale media. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. En dan mag ik bij Qmusic ook nog eens het enige radioprogramma maken waar ik nog écht van droomde. Het wordt de totale terugkeer naar de basics van het radio maken: een microfoon, een telefoonlijn en een platenbak. Volledige vrijheid op het mooiste uur van de dag. Ik kan niet wachten!”

Het weekend op Qmusic wordt versterkt met straffe namen. De Nederlandse top-dj Armin van Buuren sluit vanaf 3 september de werkweek af met een knal. Armin draait elke vrijdag van 22.00 tot middernacht de 20 beste clubtracks ter wereld in ‘Worldwide Club 20’. De Nederlander is een van de meest succesvolle dj’s wereldwijd en werd vijf keer uitgeroepen tot ‘beste dj van de wereld’ door het toonaangevende DJ Mag. In zijn carrière scoorde Armin talloze monsterhits, waaronder ‘This Is What It Feels Like’, ‘Blah Blah Blah’ en ‘Hoe Het Danst’, dat in 2019 door de Q-luisteraars werd bekroond tot ‘beste hit aller tijden’ in de Q-Top 1000.

Armin van Buuren: “Het is altijd een droom geweest om een radioprogramma te maken waardoor ik het publiek kennis kan laten maken met de beste clubhits van het moment. Ik kijk ernaar uit om nu ook de luisteraars van Qmusic in België onder te dompelen in de grootste wereldwijde clubtracks. Ik heb er veel zin in!”

Een van Vlaanderens grootste hitmakers krijgt een eigen radioprogramma op Qmusic. Regi Penxten trekt vanaf 4 september de zaterdagavond flink op gang met ‘Radio Regi’. Regi draait tussen 18.00 en 20.00 niet alleen de beste muziek, hij zorgt ook voor veel interactie met de Q-luisteraars en nodigt tal van bekende gasten uit. Samen met sidekick Emma Salden en creativo Jan Thans, die het radioprogramma visueel zal maken, bezorgt Regi de Q-luisteraars dé perfecte zaterdagavond.

Regi: “Een droom komt uit: live radio maken! ‘Radio Regi’ wordt een zotte mix van de beste dance platen, gekke verhalen van de luisteraars en algemene onnozeliteiten. Ik ben zeer fier op mijn frisse sidekick Emma, waar ik letterlijk en figuurlijk naar opkijk. Samen met Jan gaan we voor verrassende verhalen zorgen. Als ik bekende gasten een wedstrijd ‘om het verst champagne spuiten’ wil laten doen, dan kan dat. Nu maar hopen dat ze het zich niet gaan beklagen bij Qmusic dat ik carte blanche heb gekregen (lacht).”