.
News Image

Vleugje magie in 'Belgium's Got Talent'

Welke talenten schoppen het tot de finale?
Met vier finalisten zitten de liveshows van Belgium’s Got Talent bijna in de helft. Meer dan een miljoen kijkers volgden de tweede liveshow: 966.991 kijkers (live +4), goed voor 41,6% op VVA 18-54 en nog eens 187.704 mensen (live +3) die keken naar de heruitzending op zaterdag.
Voor nog vier andere talenten ligt een ticket klaar, maar wie zal er mogen meestrijden voor de eer en de 50.000 euro? Op vrijdag 1 mei 2015 ligt de weg voor acht nieuwe kanshebbers open naar de finale, maar slechts twee acts zullen mogen aantreden op 15 mei 2015. Wie wordt het?

STEFF PHILIPSEN (16) - OPERA - ONZE-LIEVE-VROUW-WAVER

Steff verbaasde vriend en vijand met zijn auditie. Hij kwam “gewoon een lieke zingen” maar blies de jury omver met zijn versie van “O mio bambino caro”. Niemand had verwacht dat de tiener opera uit zijn mouw zou toveren. Steff heeft nog nooit zangles gevolgd en leerde alles door naar Youtube te kijken en aandachtig te luisteren. Voor de liveshow waagt Steff zich aan een nummer van Adrew Lloyd Webber: “Think of Me” uit de musical The Phantom of the Opera.

ART ACROBATICS (15-21) - ACROGYM - GENT

Julie Van Gelder, Ineke Van Schoor en Kaat Dumeray vormen de groep Art Acrobatics. Het trio zit op de topsportschool en doet al jaren aan acrogym. De meisjes trainen elke week 28 uur om op topniveau te blijven. Hun auditie was niet zonder gevaar maar de meisjes legden een foutloos parcours af en willen ook in de liveshow bewijzen dat ze absolute wereldklasse zijn.

BRUCE BLANCHARD (33) - DANS - GENT

De 33-jarige Bruce Blanchard komt oorspronkelijk uit Congo maar woont al vanaf zijn derde in België. Hij wilde vroeger graag danser worden maar zijn vader die priester was, zag dat helemaal niet zitten. Bruce zette toch door en is tegenwoordig professioneel danser. Hij werkte reeds met sterren als Pixie Lott, The Chemical Brothers en Ciara. Voor de liveshow blikt hij terug op zijn leven met alle ups en downs.

KIM DERVAN (36) - CLOSE-UP MAGIC - HEIST-OP-DEN-BERG

Kim Dervan deed in het tweede seizoen van Belgium’s Got Talent al mee maar sneuvelde toen voor de liveshows. Hij was dus uit op revanche en met succes. Kim is het dagelijkse leven IT-specialist maar goochelen is zijn grote passie. Hij heeft een straffe truc voorbereid. Kim doet in de show een bijzondere voorspelling.

DANCE O’MANIA (11-13) - GROEPSCHOREO - SINT-PIETERS-LEEUW

De 16 meisjes van Dance O’Mania waren de allereerste kandidaten die dit seizoen van Belgium’s Got Talent auditie kwamen doen. Ze brachten een Pinokkio- Michael Jackson-act en zorgden direct voor veel vuur en energie op het podium. Op vrijdag 1 mei nemen ze ons mee naar een onbekende planeet waarop plots een reuzengrote mobiele telefoon landt.

DE MASKES (45-49) - ZANG - ANTWERPEN

De zes dames van De MASkes uit het Antwerpse brachten een apart nummer tijdens hun auditie. Het kon Karen Damen wel bekoren, ook al omdat het in het “plat Antwerps” was. Ray Cokes was wat bang voor de dominante vrouwen maar uiteindelijk haalden de vriendinnen toch een ticket voor de liveshow. Nu gaan de dames nog een stapje verder en brengen ze een eigen nummer met de titel “Gespot” . En De MASkes ondertussen kennende, is dit weer een nummer met een dubbele bodem.

EMMA & LORAN (32-35) - ACROBATISCHE LENIGHEID / AERIAL HOOP - WATTRELOS

Emma en Loran komen eigenlijk uit Frankrijk maar wonen op slechts 500 meter van de Belgische grens. Ze treden in ons land veel op met hun balanceeracts. De jury en het publiek waren tijdens hun auditie erg onder de indruk van hun elegantie en perfecte spierbeheersing. Op vrijdag 1 mei gooien ze het over een andere boeg. Veel mensen dromen ervan om door de lucht te kunnen vliegen en voor Emma en Loran blijft het niet bij een droom.

LIESELOTTE DIELS (21) - RITMISCHE GYMNASTIEK - BRASSCHAAT

Lieselotte stond tot haar 18de aan de top van de ritmische gymnastiek maar de combinatie met studeren bleek te moeilijk. Ze koos voor haar studies en zette het turnen op een laag pitje. Maar voor Belgium’s Got Talent haalde ze nog eens alles uit de kast om de jury te overtuigen van haar kunnen met hoepel en lint. Ze turnde zich probleemloos in de liveshow en wil daar opnieuw laten zien dat ze nog niets van haar talent heeft verloren.

Fans kunnen dit jaar niet alleen stemmen via sms (0,75 €), maar voor het eerst ook via de VTM app (gratis) waarbij men per kandidaat telkens maximum één keer kan stemmen. Het publiek bepaalt per liveshow de top-drie. De kandidaat met de meeste stemmen gaat door, en het lot van de andere twee wordt in de handen gelegd van juryleden Karen Damen, Niels Destadsbader, Rob Vanoudenhoven en Ray Cokes. Eén van hen mag ook door naar de finale, de andere valt af. De finale op vrijdag 15 mei 2015 wordt dus beslecht met acht finalisten en daarin zal de winnaar voor 100% door kijkend Vlaanderen bepaald worden.

Belgium's Got Talent, vrijdag 1 mei om 20.35 op VTM.