.
News Image

Vlaanderen Muziekland XL in Sint-Truiden

Geena Lisa komt naar Sint-Truiden met heel wat toppers!


Vijf zomers lang, van 2010 tot en met 2014, trok Geena Lisa erop uit met de populaire roadshow 'Vlaanderen Muziekland'. In totaal was de muzikale karavaan te gast in 39 steden, goed voor in totaal 150.000 bezoekers. Het event was destijds ook een TV- programma en werd steeds uitgezonden op Eén (VRT), goed voor 42 TV-afleveringen met een bereik van maar liefst in totaal 20.000.000 kijkers. Vandaag maken LIVE Entertainment en stad Sint-Truiden bekend dat zij samen op woensdag 20 juli 2016 een eerste editie zullen organiseren van ‘Vlaanderen Muziekland XL’: een nieuw gratis muziekfestival met de populairste artiesten van bij ons.

‘Vlaanderen Muziekland XL’ is dus geen TV-programma, maar wel een nieuw muziekfestival. Voor deze eerste editie strikken de organisatoren meteen klinkende namen. Deze topartiesten hebben alvast hun komst bevestigd: Clouseau, Milk Inc., Jens Dolleslagers (The Voice Kids) en Bart Kaëll. 'Vlaanderen Muziekland XL’ programmeert zoals steeds met de focus op kwaliteit en brengt een mix van zowel nieuw talent als gevestigde waarden. Het muzikale aanbod gaat van pop, over ambiance, naar dance. Waarmee ‘Vlaanderen Muziekland XL’ opnieuw garant staat voor een spetterend muzikaal feest!

Geena Lisa is opnieuw hét gezicht van ‘Vlaanderen Muziekland XL’ en gastvrouw van dienst. “Overal waar ik kom krijg ik nog steeds de vraag of 'Vlaanderen Muziekland' terug komt. Het antwoord is dus volmondig ‘ja”! En dan nog wel in een ‘extra large’ formule! Net zoals bij een echt muziekfestival brengen de artiesten volwaardige live sets. Het perfecte avondje uit voor de hele familie! Ik kijk er zelf enorm naar uit!”, aldus Geena Lisa.

Pascal Vossius, een trotse schepen van Sint-Truiden: We vinden het een hele eer dat LIVE Entertainment voor Sint-Truiden gekozen heeft voor de eerste editie van het nieuwe stadsfestival ‘Vlaanderen Muziekland XL'. Samen met de organisatie zijn we er meteen in geslaagd om een ijzersterke line-up in elkaar te boxen. We kijken nu al reikhalzend uit naar de zomer. Onze stad had nood aan dergelijk evenement op onze vernieuwde markt. Voor ons was het ook zeer belangrijk dat het festival gratis toegankelijk was voor het publiek. Wij zijn dan ook bijzonder verheugd om de gastvrijheid van Sint-Truiden aan te bieden aan de organisatoren. Ik krijg alvast zeer positieve reaties.

Henk Vermeulen, van LIVE Entertainment: De collega's en ikzelf kijken er enorm naar uit om Vlaanderen Muziekland-geschiedenis te schrijven op één van de grootste en vooral mooiste markten van ons land. Al van bij de eerste gesprekken voel je gewoon:dit zit juist. Sint-Truiden heeft immers ervaring met grootschalig evenementen. Ik wil iedereen van de stad Sint-Truiden met in het bijzonder schepen Vossius enorm bedanken voor de warme ontvangst en de gastvrijheid. Dit gaat knallen!

Bekijk ook deze items over The Voice Kids: