.
News Image

Eerste Vlaanderen Muziekland XL lokt 10.000 bezoekers

20.000 handjes in de lucht voor twee bekende jarigen.


Voor de eerste keer organiseerde concertpromotor LIVE Entertainment i.s.m. stad Sint-Truiden Vlaanderen Muziekland XL, de festival editie van het gelijknamige TV-programma. Een schot in de roos, want de ijzersterke line-up in combinatie met de tropische temperaturen liet de vernieuwde Grote Markt van Sint-Truiden letterlijk vollopen.

De avond begon met jong en nieuw talent: Jens Dolleslagers, winnaar van The Voice Kids. Hij mocht de spits afbijten omstreeks 18u30. Hij werd gevolgd door de koning van de ambiance Bart Kaëll. Het publiek zag dat het goed was en kwam helemaal in de stemming: C’est si bon. Rond 20u30 waren er maar liefst ruim 8.000 bezoekers op de markt voor een wervelend concert van Clouseau. Regi en Linda sloten de avond met vuurwerk en special effects in stijl af met een opzwepende live set van Milk Inc.. Vlaanderen Muziekland XL gaf het podium aan jong talent van eigen bodem, aan de gevestigde waarden van de Vlaamse showbizz, en programmeerde artiesten in diverse muziekstijlen van pop tot dance. 10.000 bezoekers zagen dat het goed was.

De jarige Geena Lisa was gastvrouw en onderbrak, speciaal om de presentatie voor haar rekening te nemen, haar vakantie in Mallorca.