.
News Image

Vlaamse zanger veroordeeld tot celstraf

Rechtbank spreekt zware straf uit.
Dikke pech voor Ludovic Nyamabo. De 28-jarige zanger was enkele jaren geleden te zien in The Voice Van Vlaanderen en maakt deel uit van de Antwerpse groep Grungblavers. Woensdag is de zanger veroordeeld tot een celstraf, het betalen van een boete én moet één van zijn slachtoffers ook een schadevergoeding van meer dan 40.000 euro betalen. Ludovic werd door de correctionele rechtbank veroordeeld voor twee los van elkaar staande voorvallen. Het eerste dateert ondertussen van in 2014, het andere van de zomer van 2014. De rechtbank was niet mild voor de jongeman en besloot een zware straf uit te spreken.

Ludovic kreeg in 2014 ruzie met een vrouw in een Antwerps café. Volgens de zanger was de vrouw van plan om zijn zwangere vriendin aan te vallen. Hij greep haar bij de keel en schopte haar meermaals, hij minimaliseert het verhaal en beweert de vrouw alleen een duw te hebben gegeven. De vrouw in kwestie raakte behoorlijk gekwetst: ze hield er een zware kniebreuk aan over en krijgt 44.223 euro schadevergoeding van Nyamabo. Maar er was dus ook nog een tweede voorval, een voorval dat zich in de zomer van 2015 afspeelde in het centrum van Antwerpen. Op het eerste zicht ging het om een banaal voorval. Ludovic was in het holst van de nacht met zijn fiets door een rood licht gereden.

Een patrouille van de Antwerpse politie maakte hem daarop attent maar Ludovic fietste gewoon verder. De man werd uiteindelijk opgepakt maar liet zich niet zomaar doen. De twee vrouwelijke agenten raakten bij het incident gewond maar ook de combi werd zwaar gehavend. De agenten krijgen een schadevergoeding van 3.864 euro toegewezen. Daarnaast kreeg Nyamabo ook nog een celstraf van 2 jaar en een geldboete van 1.200 euro opgelegd, beiden met uitstel.