.
Viktor Verhulst
dinsdag 8 december 2020

Viktor Verhulst, Herman Verbruggen en Stef Vanlee zoeken Nurse of the Year

Ook Conner Rousseau zoekt mee.

Zorgverleners zijn één voor één helden. Dat hebben ze de afgelopen tijd nog maar ’s bewezen. Met ‘Nurse of the year’ worden ze extra in de bloemetjes gezet. Ambassadeurs Conner Rousseau, Viktor Verhulst, Herman Verbruggen en Stef Vanlee (die laatste is trouwens zélf verpleger) gaan op zoek naar dé verpleegkundige, zorgkundige én team van het jaar. Vanaf 8 december kan je namen van verpleegkundigen, zorgkundigen én teams inzenden via www.nurseoftheyear.be. Van 7 tot 21 januari kan er worden gestemd. Een vakjury van 9 vakmensen beslist uiteindelijk wie zich ‘Verpleegkundige van het jaar’, ‘Zorgkundige van het jaar’ en ‘Team van het jaar’ mag noemen. De uiteindelijke winnaars krijgen een award, 1.000 euro aan opleidingsgeld én een relaxweekend cadeau.

Om het beroep verpleegkundige, en de zorgsector in het algemeen, in een positief daglicht te stellen, organiseert Care Talents, de HR dienstengroep gespecialiseerd in knelpuntprofielen voor de zorg, voor het vierde jaar op rij de verkiezing Nurse of the Year, waarin op zoek wordt gegaan naar Verpleegkundige van het jaar’, ‘Zorgkundige van het jaar’ en ‘Team van het jaar’.

Steve Rousseau, CEO House of Talents & Care Talents: “2020 is hét jaar van deze helden, dus willen we hen extra in de kijker zetten en de aandacht geven die ze verdienen. Het is al de vierde keer dat we deze verkiezing organiseren. Vorig jaar waren er maar liefst 250 genomineerden en werd er meer dan 26.000 keer gestemd.”

Ook Conner Rousseau zoekt mee.

In de vakjury zetelt o.a. Ida Verleyen (Algemeen Directeur Zorg&Wonen). Ida Verleyen, Algemeen Directeur Zorg&Wonen, GZA: “Het was een hels jaar. Een award als deze is een opsteker, een lichtpuntje voor iedereen die in de zorg werkt. De verpleeg- en zorgkundigen in de ouderenzorg waren en zijn nog steeds cruciaal in het bestrijden van Covid-19. Ze moeten de verhoogde zorgvraag opvangen, zorgen voor het sociaal en mentaal welbevinden van bewoners, families steunen en inspringen voor de vele zieke collega’s. Dat verdient een bloemetje.”

Katalien Dendooven, Algemeen Directeur West-Vlaanderen, Wit-Gele Kruis: Onze vele patiënten hebben recht op continuïteit van zorg, en verdienen een zorgmedewerker die nog de energie kan opbrengen om hen een kwaliteitsvolle en warme zorg te bieden. Voor de vele duizenden patiënten, vaak eenzaam opgesloten in hun ‘corona-isolement’, waren onze thuisverpleegkundigen en zorgkundigen het enige contact en een belangrijke steun. Met een prijsuitreiking als deze, steken we onze zorgverleners opnieuw een hart onder de riem en uiten we onze dank. Dat wordt zeer geapprecieerd.”

Van 8 december tot 6 januari kan iedereen een verpleeg- of zorgkundige nomineren. Vanaf dan en tot 21 januari kan je stemmen op de verschillende genomineerden. De top vijf in elke categorie – verpleegkundigen en zorgkundigen en de teams - voeren tijdens de ‘Nurse of the Year testdag’ op 28 jan een reeks theoretische en praktische testen uit. De vakjury, met daarin o.a. Ida Verleyen en Katalien Dendooven (Algemeen Directeur West-Vlaanderen, Wit-Gele Kruis), beslist dan wie de winnaars zijn van de drie felbegeerde awards en wie zich ‘De Verpleegkundige van het jaar’, ‘De Zorgkundige van het jaar’ en ‘Het Team van het jaar’ mag noemen. Dit jaar is er geen fysieke awardshow, maar zullen ambassadeurs Conner Rousseau, Viktor Verhulst en acteurs Herman Verbruggen en Stef Vanlee filmen bij de genomineerden. Die video’s zullen te zien zijn op de website www.nurseoftheyear.be en op social media.


Conner Rousseau: “Prachtige initiatieven als deze wil ik graag ondersteunen. Respect voor de zorgsector ! Een warme oproep aan iedereen om hun held te bedanken. Want ze verdienen het meer dan ooit.”

Herman Verbruggen: “Ik vind het fantastisch om me in te zetten voor dit project. Normaal sta ik als acteur in de spotlight, maar deze keer zet ik de zorgverleners in het licht en krijgen ze de eer die ze verdienen.”

Viktor Verhulst, ambassadeur ‘Nurse Of The Year’: “Ik ben heel vereerd dat ik ambassadeur van ‘Nurse of the year’ mag zijn. Zeker in tijden als deze, waarin we extra beseffen hoé goed ons zorgsysteem is. Een tijdje geleden lag mij grootvader zelf in het ziekenhuis met corona. Ik heb daar met mijn eigen ogen gezien hoe zorgend het personeel was. Dankzij hun positieve ingesteldheid en moed hebben ze mijn opa er door gesleurd. Ik heb dan ook enorm veel bewondering voor al die hardwerkende mensen die het afgelopen jaar vaak hun eigen leven aan de kant schoven om het allerbeste van zichzelf te geven. Heel veel respect.”

Stef Vanlee is niet alleen acteur, maar ook verpleger én ambassadeur ‘Nurse Of The Year’: “Ik werk zelf al meer dan twintig jaar in de zorg, als verpleegkundige op de spoedafdeling van ZNA Jan Palfijn te Merksem. Ik vind “Nurse of the Year” een uitgelezen moment om ons mooi beroep onder de loep te nemen. Ik zet me dan ook graag in als ambassadeur.”

Vanaf 8 december kan je verpleeg- en zorgkundigen nomineren via www.nurseoftheyear.be