.
Stef Vanlee
zondag 12 juni 2022

Stef Vanlee en team hebben veel te danken aan crew van Tina Turner

Dat vertelt hij in zijn boek

Als spoed- en MUG-verpleegkundige heeft acteur Stef Vanlee al heel wat meegemaakt in zijn leven. Hij moet er vaak op uit om slachtoffers te gaan helpen en dat brengt hem en zijn team zelfs tot in het buitenland.

Zo moesten ze ooit een keer naar het Poolse Gdansk voor een man die een hartinfarct had gehad. Op de vlucht daar naartoe zaten ze aan boord samen met de volledige crew van Tina Turner, die op Europese tournee was.

“Bij onze landing bleek dat onze meegebrachte apparatuur en medicatie niet was aangegeven door de verzekering en we dreigden de toegang tot het land ontzegd te worden. De verantwoordelijke van de Tina Turner-crew verzon ter plekke dat wij de medische ploeg van Tina waren”, begint Stef in Dag Allemaal.

“Zonder hen reizen we niet verder’, zei hij. ‘En dan mogen jullie uitleggen waarom Tina Turner niet in Polen wilde optreden.’ Even later mochten we ongestoord verder.”

Jammer genoeg is het respect voor mensen met uniformen een pak minder dan vroeger. Dat merkte Stef nog eens toen hij moest gaan helpen op een voetbalmatch. “We moesten een supportervak betreden vol vijandige hooligans. Ik geloof dat ik zowat de hele inhoud van een hamburgerkraam over en weer werd gegooid, inclusief de mayonaise en de ketchup.”

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Stef Vanlee

Meer Over:

Stef Vanlee