.
Stef Vanlee
donderdag 9 juni 2022

Stef Vanlee moest de kalmte bewaren: “Er moest iets gedaan worden”

Hij maakt wat mee

In ‘Echte verhalen: SOS112’ zien we acteur Stef Vanlee aan het werk als Be Orlent, de MUG-arts. In het echte leven is Stef ook spoed-en MUG-verpleegkundige in ZNA Jan Palfijn in Merksem. Sinds kort heeft hij zijn ervaringen gebundeld in een boek. Het is een boek vol anekdotes geworden.

Daarin vertelt Stef over het moment waarop ze werden opgeroepen voor een losgeslagen hond die een man had gebeten. Een voorval dat voor heel wat spannende momenten heeft gezorgd tijdens de interventie.

“De bewakingshond was over een hek gesprongen en had de man gebeten. Maar de hond wou zijn greep niet lossen. Het slachtoffer, een ex-militair, wist zijn cool te bewaren en bleef roerloos liggen. En dat was heel verstandig, want bij de minste beweging schudde de hond met zijn kop en dat deed ferm pijn”, beschrijft hij het voorval in Dag Allemaal.

Er moest iets gedaan worden om de hand af te leiden en dat was nog niet zo eenvoudig. Ze moesten zelf het initiatief nemen om de hond rustig te krijgen.

“Normaal heb je zo’n verdovingspistool nodig, maar daar moesten we te lang op wachten. Ik moest dus zelf een spuit in de bil van het dier zitten. Eens de spuit gezet en de hond in slaap viel, kon de man verzorgd worden.”

Bio van Stef Vanlee

Meer Over:

Stef Vanlee