.
Metejoor
donderdag 14 oktober 2021

Metejoor gaat op zoek naar de zorgkundige van het jaar

"Ze zijn dan ook 1 uit 1 miljoen!”

Zorgverleners zijn één voor één helden. Dat hebben ze de afgelopen tijd meer dan ooit bewezen. Met de verkiezing ‘Nurse of the year’ worden ze extra in de spotlight gezet. Ambassadeurs Conner Rousseau, Herman Verbruggen, Stef Vanlee en zanger Metejoor gaan samen op zoek naar dé verpleegkundige, zorgkundige én team van het jaar 2021. Vanaf vandaag kan je namen van verpleegkundigen, zorgkundigen én teams inzenden via www.nurseoftheyear.be. Van 15 november kan er worden gestemd. Een jury beslist uiteindelijk – na een testdag - wie zich ‘Verpleegkundige van het jaar’, ‘Zorgkundige van het jaar’ en ‘Team van het jaar’ mag noemen. De uiteindelijke winnaars krijgen een prestigieuze award, verschillende prijzen én een opleiding cadeau. Vorig jaar brachten maar liefst 50.000 sympathisanten en fans hun stem uit op één van de 1.950 genomineerden.

Dag in, dag uit vinden zorgverleners de moed om de uitdaging uit te gaan. Zélfs na een bijzonder pittige coronaperiode. Om het beroep verpleegkundige, en de zorgsector in het algemeen, in een positief daglicht te stellen, organiseert Care Talents, de HR dienstengroep gespecialiseerd in knelpuntprofielen, voor het vijfde jaar op rij de verkiezing Nurse of the Year. Tijdens die competitie wordt op zoek gegaan naar ‘Verpleegkundige van het jaar’, ‘Zorgkundige van het jaar’ en ‘Team van het jaar’. Vandaag is er de aftrap. Tijdens deze fase kunnen verpleegkundigen, zorgkundigen en teams worden genomineerd door vrienden, familie, collega’s of patiënten. Nadien kan er worden gestemd op de verschillende kandidaten. Op 15 december wordt dan letterlijk en figuurlijk de rode loper uitgerold voor de zorgsector en vindt er een heuse awardshow plaats, waar de prijzen worden uitgereikt. Acteurs Herman Verbruggen en Stef Vanlee (zelf óók verpleger) gaan net als tijdens de vorige editie op zoek naar de beste verpleegkundige, zorgkundige én team. En deze keer schakelen ze daarvoor ook de hulp in van zanger Metejoor.

Herman Verbruggen, ambassadeur : “Ik vind het fantastisch om me in te zetten voor dit project. Normaal sta ik als acteur in de spotlight, maar deze keer zet ik de zorgverleners in het licht en krijgen ze de eer die ze verdienen.”

Joris Van Rossem (Metejoor), ambassadeur: “Ik ben heel vereerd dat ik ambassadeur van ‘Nurse of the year’ mag zijn en mijn schouders mag zetten onder dit mooi project. Ik heb veel bewondering voor al die hardwerkende mensen die elke dag het allerbeste van zichzelf geven om elke patiënt het zo comfortabel mogelijk te maken. Ze zijn dan ook 1 uit 1 miljoen!”

Stef Vanlee is niet alleen acteur, maar ook verpleger én ambassadeur ‘Nurse Of The Year’: “Ik werk zelf al meer dan twintig jaar in de zorg, als verpleegkundige op de spoedafdeling van ZNA Jan Palfijn te Merksem. Ik vind “Nurse of the Year” een uitgelezen moment om ons mooi beroep onder de loep te nemen. Ik zet me dan ook graag terug als vorig jaar in als ambassadeur.”

Conner Rousseau, ambassadeur: “De coronacrisis maakte opnieuw pijnlijk duidelijk hoe belangrijk investeringen in de zorg zijn. Zowel in wie zorg nodig heeft als in wie zorg toedient. Hoe belangrijk kwaliteitsvolle en betaalbare dienstverlening is. Hoe belangrijk waardering is voor iedereen die elke dag keihard werkt in de zorgsector. Prachtige initiatieven als deze wil ik dan ook graag ondersteunen. Een warme oproep aan iedereen om zijn/haar favoriete zorgheld hun moment of fame te schenken. Want ze zijn het meer dan waard!”

Valérie De Bourdeaud’huy uit Zottegem mocht zich een jaar lang ‘Nurse Of The Year 2020’ noemen. Ook tof: het was één van haar patiënten die haar nomineerde voor de wedstrijd. Katrien Lauwaet (OLV ziekenhuis Aalst) werd ‘Caretaker Of The Year 2020’ en de afdeling ‘neurologie 1’ van AZ Groeninge Kortrijk werd verkozen tot ‘Team Of The Year 2020’.

“Het is hartverwarmend om te zien hoeveel verpleegkundigen, zorgkundigen, stagiairs, teams zich dag in dag uit fantastisch inzetten voor de patiënten. Als jurylid van NOTY wil ik meewerken om deze mensen uit de zorg in de kijker te zetten. Zij die uitzonderlijke zorg met een hart (niet toevallig de slogan van ons ziekenhuis) worden zo in de bloemetjes gezet.” Pascale De Vuldere, diensthoofd HR AZ Alma, vakjurylid NOTY 2020

“De krachtige verhalen van zorgmedewerkers met een groot hart voor de medemens, helpen mij om dagelijks het beste van mezelf te geven voor de ouderen.” Ida Verleyen, Algemeen directeur GZA Zorg en Wonen, vakjurylid NOTY 2020.