.
Filip Joos
maandag 17 mei 2021

Vanavond de laatste FC United

Over de media, supporters en toekomst...

Vanavond kan je op Canvas naar aflevering 3 van 'FC United' kijken en daarin komen onder andere de supporters maar ook mensen van de media aan bod.

Filip Joos: “De uitdrukking ‘Afrikaanse tackle’ zal ik nooit meer gebruiken in mijn commentaar. Ik probeer er erg op te letten, maar soms betrap ik me nog op zaken die misschien verkeerd kunnen geïnterpreteerd worden. Het is niet makkelijk.”

Is onze voetbalverslaggeving divers genoeg? En bestaat er nog altijd verdoken racisme in onze media? De derde aflevering zoekt een antwoord op het ingewikkelde vraagstuk: wat is racisme en wat niet? De ‘voetbalcel’ van de federale overheid legt uit hoe racisme in onze stadions wordt aangepakt en waar het nog beter kan. Spraakmakend is alvast een getuige die als belangrijke supportersvertegenwoordiger spreekt over de infiltratie van extreem rechts door voetbalhooligans.

Maar het is zeker niet allemaal kommer en kwel. FC United toont ook hoe verschillende clubs in Vlaanderen op een positieve manier werken en zo een voorbeeld kunnen zijn voor een globale aanpak

Met getuigenissen van Filip Joos (voetbalcommentator VRT/Play Sports), Mo Messoudi (voetbalanalist), Ludo Vandewalle (hoofd sport Het Nieuwsblad), Hans Vandeweghe (schrijver, journalist en columnist), Yannick Carrasco (Atletico Madrid en Rode Duivel), Hans Bonte (burgemeester Vilvoorde), Annick Galante (hoofd voetbalcel), Dyab Abou Jahjah (activist), Tania Dekens (voorzitster RWDM Ladies), Wim Beelaert (hoofd KAA Gent Foundation), Pierre Van der Veken (sociaal werker KAA Gent Foundation).