.
Yannick Carrasco
vrijdag 23 april 2021

Nieuw op Canvas: FC United over racisme en discriminatie in het voetbal

En of er racisme en discriminatie is in het Belgische voetbal.

Vanaf 3 mei kan je op Canvas kijken naar de driedelige documentaire reeks FC United, dat onderzoekt het racisme en het gebrek aan diversiteit in het Belgische voetbal. Persoonlijke getuigenissen van prof- én amateurvoetballers tonen hoe ernstig het probleem is, zowel in het mannen- als het vrouwenvoetbal.

Daarnaast gaat FC United in dialoog met de huidige beleidsmakers op zoek naar mogelijkheden om samen met de nieuwe generatie voetballers racisme en structurele ongelijkheid buitenspel te zetten.

De reeks toont ook de ‘good practices’ van voetbalclubs die in België vandaag al fantastisch werk leveren op vlak van diversiteit. De toekomst is duidelijk aan de nieuwe generatie spelers en speelsters. Voor de grote onderstroom van voetbalfans in België is diversiteit geen probleem meer.

Met getuigenissen van onder meer Rode Duivel Romelu Lukaku, Red Flame Kassandra Missipo, AA Gent-kapitein Vadis Odjidja, Antwerp-kapitein Faris Haroun, Nigeriaans international Cyriel Dessers, journalisten Filip Joos en Hans Van De Weghe, scheidsrechters Jonathan Lardot en Zelfa Madhloum, politicus en amateurvoetballer Sammy Mahdi, bestuurders Karel Van Eetvelt en Mehdi Bayat, bondscoach Roberto Martinez en tientallen anderen.

FC United: vanaf maandag 3 mei om 21.20 u. op Canvas en VRT NU

Download onze app voor iOS of Android