.
News Image

Van zingende barista tot muzikale bloemist in The Band

De zoektocht gaat verder....
Een barista, een bloemist, een steward, een kleuterleider, een student accountancy-fiscaliteit… allemaal dingen ze op vrijdag 3 maart 2017 naar een plekje in The Band. De derde auditieaflevering belooft dan ook opnieuw een bonte mix aan mannelijk zangtalent te worden. Vervoegen zij straks postbode Andy in de volgende ronde? Vakjuryleden Slongs, Kris, Min Hee en Nielson vellen alvast opnieuw hun onomwonden oordeel. “We zitten hier niet om ‘ja’ te zeggen als we ‘nee’ denken”, klinkt het.

“Ik ben een zingende barista”, kondigt Kjell (21) uit Saintes zichzelf aan voor de publieksjury. Zijn kenmerkende snor springt meteen in het oog. Muziek maken is één van zijn grootste passies. Kjell speelt gitaar, ukelele, althoorn, mondharmonica en piano én schrijft zijn eigen Nederlandstalige nummers. Nu nog in zijn eentje, maar daar wil hij verandering in brengen. Hij brengt Koning Liefde van Tourist LeMC.

Benjamin uit Aartselaar is 29 en reist de hele wereld rond als steward. Toch zou hij de wereld nog liever al zingend rondtoeren. Sinds zijn stewardopleiding viel Benjamin maar liefst 40 kg af, wat zijn zelfvertrouwen een boost gaf. Hij is dan ook helemaal klaar om zijn droom na te jagen en een zangcarrière uit te bouwen. Zijn auditie op Je Hoeft Niet Naar Huis Vannacht van Marco Borsato is de eerste stap.

De 23-jarige Thibaut uit Eernegem werkt als thuisverpleger en zingt af en toe tijdens een bezoekje aan zijn patiënten. Voor een groter publiek of op een podium zong hij nog nooit. “Zingen en entertainen is mijn passie. Mocht ik daar iets mee kunnen doen, zou ik mijn job wel opgeven”, klinkt het. Thibaut zingt een Nederlandstalige versie van The Man Who Can’t Be Moved van The Script.

Ook Dennis (31) is een rasechte entertainer. Hij noemt zichzelf een Nederbelg: hij komt uit Nederland, maar woont al jaren in Neerpelt. Dennis heeft heel wat podiumervaring en denkt zo de ideale aanvulling te zijn in een groep. Hij waagt zijn kans met Meisjes van Raymond Van Het Groenewoud.

Helemaal anders klinkt het verhaal van Cedric (25) uit Muizen. “Ik ben vrij verlegen en sta liever niet te veel in de belangstelling”, geeft hij zelf toe. Des te groter is zijn liefde voor muziek, die ontstond toen hij in het middelbaar deel uitmaakte van een schoolcoverband. Daar leerde Cedric zijn vriendin kennen, met wie hij nog steeds het podium deelt. In The Band gaat hij voor het eerst solo met Domino van Clouseau.

De 19-jarige Bjarne uit Heist-op-den-Berg studeert aan de kunsthumaniora in Brussel. Zijn auditie op Vonken en Vuur van Clouseau belooft dubbel zo spannend te worden. Niet enkel omdat Kris Wauters in de jury zit, maar ook omdat Bjarnes mama al jarenlang grote fan is van de groep. Zij kijkt bij Niels Destadsbader met extra veel zenuwen mee.

Op een podium staan en zingen: Laurens (20, Elewijt) droomde er als kleine jongen al van. De gitaar is zijn favoriete instrument. “Maar hier in The Band is het niet alleen me and my guitar”, beseft hij. “Dat wordt een grote uitdaging.” Zijn kleine broertje Lennert is alvast trouwe supporter wanneer Laurens – die het in 2013 tot de liveshows van Belgium’s Got Talent schopte – Afscheid van Volumia zingt.

Als enige man tussen 55 vrouwen werken: voor Sietse (28, Ronse) is het dagelijkse realiteit. Hij is begeleider in een kinderdagverblijf en zorgt er voor de allerkleinsten. Jong en oud entertainen zit hem in het bloed. Optreden in een popgroep zou dan ook een jongensdroom zijn die eindelijk in vervulling gaat. Komt Sietse een stap dichter met Parijs van Kenny B?

Ook deze Nederlandse kandidaten hopen vrijdag indruk te maken op de jury en het publiek:
Jelle – 23 – Nieuw Vennep – Kok – Zingt ‘Banger hart’ van Rob De Nijs
Mark – 29 – Utrecht – Zangcoach – Zingt ‘Mag ik dan bij jou’ van Claudia de Breij
Martin – 28 – Alphen aan de Rijn – Zelfstandig rioollegger – Zingt ‘Sinds een dag of twee’ van Doe Maar
Ruben – 18 – Dirksland – Rapper/producer – Zingt ‘Sterrenstof’ van De Jeugd van Tegenwoordig
Francesco – 20 – Papendrecht – Bloemist – Zingt ‘Blauw’ van The Scene
Kai – 25 – Amsterdam – Verkoper – Zingt ‘Sexy als ik dans’ van Nielson

The Band, vrijdag 3 maart om 20.35 op VTM.

Bio van The Band

Meer Over:

The Band VTM