.
News Image

Vlaanderen Zingt trekt het land rond

37 steden en gemeenten zingen samen deze zomer.
Ook deze zomer zal VLAANDEREN ZINGT het land weer rondtrekken om zoveel mogelijk mensen te laten meezingen.

Tijdens dit topjaar worden er in totaal meer dan 200 000 zingende mensen verwacht op maar liefst 37 locaties. Allemaal mensen die graag samen willen zingen, want het publiek is dé ster van de avond en moet zelf zingen. Dat gebeurt steeds in groep, nooit apart.

Zingen doet ons zowel geestelijk als lichamelijk deugd. Waar samen gezongen wordt, stellen mensen zich open voor elkaar, zijn er geen drempels en wordt het groepsgevoel op een fijne manier gestimuleerd. Samen zingen heeft dus ook een belangrijke sociale functie.
Dit is ongetwijfeld één van de redenen waarom Vlaanderen Zingt na jaren nog steeds één van de meest bezochte evenementen van het land is.

Samen met gemeentebesturen en verenigingen zorgt Vlaanderen Zingt weer voor een gezellig plein, gratis zangkrantjes en een programma vol klassiekers in alle talen (maar vooral in het Nederlands) die door een heel breed publiek makkelijk kunnen meegezongen worden.
Op het programma staan deze zomer nummers van ondermeer Simon & Garfunkel, Rocco Granata, Edith Piaf, André Hazes, Will Tura, Rob De Nijs, Raymond van het Groenewoud, The Scene, Clouseau, The Police, Marc Ronson, Nielson en vele anderen.

Vlaanderen Zingt is totaal ongebonden en volledig a-politiek van opzet.

De topsteden van Vlaanderen Zingt blijven Antwerpen (Gedempte Zuiderdokken), Brugge (Markt), Gent (Sint-Baafsplein op de Gentse Feesten) en Leuven (Oude Markt) maar uiteraard zijn er nog vele andere pleinen die vollopen met zanglustige mensen.

Download onze app voor iOS of Android