.
News Image

Umberto Tozzi komt NIET naar Het Schlagerfestival

Organisatie gaat op zoek naar vervanger.


De Italiaanse superster Umberto Tozzi komt niet dit maar wel volgend jaar naar Het Schlagerfestival. De 65-jarige Italiaanse superster zit 40 jaar na het succes van ‘Ti Amo’ op een rollercoaster en staat volop in de internationale schijnwerpers.

“Niet alleen in Italië, maar vooral in Spanje en Frankrijk waren ze aan zijn mouw aan het trekken en boden ze hem kansen die hij niet kon weigeren. We voelden aan onze gesprekken met hem dat er opportuniteiten op zijn pad zijn gekomen die hij nooit eerder in z’n carrière kon benutten. Als organisatie prefereren wij dat alle artiesten alle dagen en met volle goesting aanwezig zijn op ons festival. Omdat het dit jaar niet lukt, maar we Tozzi absoluut eens op Het Schlagerfestival willen en hij ons ook zeer dankbaar is voor het begrip dat we opbrengen, schuiven we hem graag door naar Het Schlagerfestival 2018. Meteen is hij ook de eerste artiest die we nu al aankondigen”, klinkt het bij de organisatie, die zich samen met Tozzi verontschuldigt voor het ongemak.

De voorbije jaren is Het Schlagerfestival uitgegroeid tot een beleving waar de unieke sfeer primeert. “De bezoekers van het festival vinden elk jaar een gezamenlijk doel in het complexloos actief meebeleven van het unieke evenement. Optredende artiesten getuigen dat ze nergens in Vlaanderen door zoveel positieve energie van het publiek worden overspoeld. Als organisatie is het onze plicht om te waken over ons unieke festival-DNA. Het doorschuiven van Tozzi zorgt voor vrijgekomen tijd. Die compenseren we door één, twee of misschien wel drie artiesten toe te voegen aan de line-up. Namen die door ons publiek met open armen ontvangen zullen worden. Het Schlagerfestival wordt opnieuw vier keer een volksfeest, dat begint met een vernieuwd inloopprogramma; onze dj hebben we vervangen door een partyband die een patent heeft op ambiance.”