.
Stan Van Samang
donderdag 23 februari 2023

Stan Van Samang wordt Schlagerartiest

Een feestje met een pint erbij, zo heeft hij het graag

Het Schlagerfestival dat doorgaat eind maart maakt Stan Van Samang voor het eerst zijn intrede. “Als één van de weinige Vlamingen ben ik daar nog nooit geweest”, zegt Stan in TV Familie.

“Of ik dan geen schlagerfan ben? Goh, ik ben een muziekfan tout court. En ik heb graag een feestje met een pint in de hand. Dus ik denk wel dat ik tot m’n recht kom op het Schlagerfestival”, geeft Stan Van Samang toe.

Zijn muziek is echter eerder popmuziek dan schlagermuziek te noemen. Maar meer en meer gaat men bij bepaalde evenementen en festivals out of the box gaan denken. Willy Sommers op Pukkelpop en Milk Inc. op Rock Werchter zijn daar een mooi voorbeeld van.

De grootste hit van Stan Van Samang: ‘Een ster’ is wel een cover van schlagerprins Christoff. “Ja, soms liggen genres dicht bij elkaar als je iets aanpast. Voor ‘Een ster’ ben ik Christoff nog altijd erg dankbaar”, bekent Stan aan TV Familie.

Hijzelf wil gewoon muziek maken, of dit nu Nederlandstalig of Engelstalig is, het maakt niet uit. Hij is voor zijn nieuwe plaat Nederlandstalige nummers beginnen schrijven.