.
Uma Vandemaele
woensdag 25 mei 2022

Uma uit 'De Mol': “Dat was voor mij een zegen”

"Ik kon doorspelen alsof ik kandidaat was"

Het was in eerdere seizoenen van 'De Mol' nog nooit gebeurd, maar dit jaar was wel een heel speciale reeks. Halfweg de opnames kon ex-Mol Philippe de druk die bij de rol hoorde niet langer aan en besloot zich terug te trekken uit het programma. Hij en de nieuwe Mol, Uma, vertellen er meer over aan Humo.

Van tevoren wordt de Mol steeds uitgebreid gebrieft en ingelicht over de opdrachten, om zo telkens de ideale invalshoek te vinden om te saboteren. Dat proces start al in België.

Philippe wist dus perfect welke opdrachten er op de planning stonden en wat hem daar te doen stond. Voor Uma was het iets lastiger: zij moest van nul de draad opnemen bij de sabotages die Philippe en de productie uitgedacht hadden.

Uma was dus vooral aangewezen op zichzelf en moest vaak improviseren om als saboteur alles in goede – of slechte – banen te leiden.

Zelf vond ze halverwege invallen niet zo erg. “Voor mij was het een zegen dat ik er onvoorbereid in werd gesmeten. Ik kon doorspelen alsof ik kandidaat was, en ik moest er gewoon voor zorgen dat er geld uit de pot verdween”, blikt Uma tevreden terug.

Bio van Uma Vandemaele

Meer Over:

Uma Vandemaele De Mol